Με πίστη στις δυνάμεις του πρέπει να παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ, αν θέλει να πάρει κάτι καλό στο μεταξύ τους αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League,τόνισε ο Φρανσουά Μοντέστο στη Sportday.

Ο μέσος των «ερυθρόλευκων» εξήγησε την εικόνα που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής οι Πειραιώτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα «όπλα» της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ.

Μιλώντας στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα, ο Γάλλος χαφ:

Για τον αγώνα της Τετάρτης:

«Δεν πρέπει να φοβηθούμε, να λιγοψυχήσουμε. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι ο ρυθμός στην Αγγλία είναι πρόβλημα, πολλές φορές είναι τρελός. Τρέχουν ακατάπαυστα, μαρκάρουν, μπορούν να σε πνίξουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Γι’ αυτό θέλει πρώτα απ’ όλα ψυχή. Να έχουμε δύναμη στο παιχνίδι μας, να το παλέψουμε στην πράξη. Και να έχουμε καθαρό μυαλό, γιατί παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Πάνω απ’ όλα, όμως, θέλει ψυχή και δύναμη. Αυτά τα έχουμε βγάλει στην Ελλάδα γι’ αυτό είμαστε πρωταθλητές, είναι η ώρα να τα δείξουμε και στο εξωτερικό».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο:
«Γιατί να μην έχουμε πιθανότητες; Κανείς δεν πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο με αρνητική σκέψη. Και ειδικά όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, έχεις υποχρέωση να μπαίνεις στο γήπεδο και να παλεύεις. Να κάνεις αυτό που πρέπει και θα δεις τι έχεις κάνει στο τέλος».

Για το κίνητρο που δίνει μια τέτοια αναμέτρηση:

«Από μόνος του αυτός ο αγώνας είναι πολύ όμορφος και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί. Να μπει, να παλέψει για τη νίκη. Σημασία, όμως, δεν έχει ποιος θα παίξει, αλλά η ομάδα».

Για το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος δε βρίσκονται σε καλή φόρμα:
«Μείναμε πέντε μήνες χωρίς επίσημο παιχνίδι, πώς θα μπορούσαμε να είμαστε φορμαρισμένοι; Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνει αυτό, το γνωρίζουμε όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι που να με προβληματίζει. Απλώς είναι μεγάλο λάθος αυτό που λένε κάποιοι, ότι είναι βέβαιο πως θα κατακτήσουμε εύκολα το πρωτάθλημα. Κι εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όπως βλέπετε, όλες οι ομάδες είναι πιο γρήγορες φέτος και βλέπουν τους αγώνες με τον Ολυμπιακό ως ευκαιρία να αναδειχθούν, επειδή ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής. Για μένα θα είναι πιο δύσκολο φέτος και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Για το που πρέπει να επικεντρωθούν οι Πειραιώτες:

«Παίκτες όπως ο Φαν Πέρσι, ο Ζερβίνιο, ο Γουόλκοτ και ο Σονγκ είναι σημαντικοί παίκτες της Αρσεναλ. Είναι κλειδιά, στηρίζεται πολύ πάνω τους το παιχνίδι των αντιπάλων μας και χρειάζεται αυξημένη προσοχή για να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν αυτό που ξέρουν κι αυτό που θα προσπαθήσουν μέσα στον αγώνα».