Τις νίκες του στη Σούπερ Λίγκα θέλει να διπλασιάσει σήμερα κόντρα στον Εργοτέλη ο Ολυμπιακός, ώστε να πλησιάσει στην κορυφή, αλλά και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία να παίξει κόντρα στην Άρσεναλ την Τετάρτη.

Έχοντας το μυαλό του στο ματς του Λονδίνου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε σκέφτεται να κάνει αρκετές αλλαγές και να προφυλάξει παίκτες, αν και οι Κρητικοί είναι μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τους «ερυθρόλευκους».

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει και πάλι μικρές ενοχλήσεις στο ισχίο και ο Ισπανός προπονητής αναμένεται να μην ρισκάρει με τη συμμετοχή του, ώστε να τον έχει πανέτοιμο κόντρα στους Άγγλους, σε ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί η ταχύτητά του στα μετόπισθεν. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει όπως όλα δείχνουν ο Μαρκάνο, με τον Μέλμπεργκ δίπλα του, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Χολέμπας και Μοντέστο ή Τοροσίδης, με το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει ο «Τόρο» και να μην υπάρχει συνεπώς Έλληνας στην 11άδα να είναι «ανοιχτό».

Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Κοστάντσο, ενώ τριάδα στο κέντρο, σε σχηματισμό ανάποδου τριγώνου, θα είναι οι Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα. Αν ο Βαλβέρδε βάλει τελικά τον Τοροσίδη δεξιά στην άμυνα, ο Μοντέστο θα πάει στα χαφ και στον πάγκο θα κάτσει ένας εκ των Μακούν-Ορμπάιθ, με τον πρώτο να είναι το φαβορί. Την επιθετική τριπλέτα θα συνθέσουν οι Τζεμπούρ, Μιραλάς και Φουστέρ, εκτός αν προφυλαχθεί ο Βέλγος και ξεκινήσει ο Πάντελιτς, με τους Αμπντούν και Χαβίτο να διεκδικούν τη θέση στα δεξιά.

Δύο μόλις νίκες σε έξι παιχνίδια συνολικά μετράει στην Κρήτη ο Ολυμπιακός, με τη μία να είναι πέρσι και η άλλη το 2006-2007 με σκορ 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γνωρίσει την ήττα στην πρώτη χρονιά τους Βαλβέρδε στον πάγκο τους, τη σεζόν 2008-2009 με σκορ 1-0, ενώ και το 2004-2005 είχαν ηττηθεί με 2-1. Τα άλλα δύο ματς είχαν έρθει ισόπαλα με το πρώτο να λήγει 3-3 την περίοδο 2007-2008κ και το άλλο 1-0 στη σεζόν 2009-2010.

Εκτός από τα επίσημα, η ομάδα του Εργοτέλη έχει να υπερηφανεύεται και για το συντριπτικό 5-0 επί του Ολυμπιακού του Κετσπάγια το 2009, σε φιλικό αγώνα για τα 80 χρόνια της ιστορίας του.

Σκάουτερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ θα βρεθεί στο Παγκρήτιο σήμερα για να κατασκοπεύσει τον Ολυμπιακό, ενόψει των αγώνων των πρωταθλητών Γερμανίας με τους Πειραιώτες για την τρίτη και τέταρτη αγωνιστική του Champions League. Οι Βεστφαλοί έχουν ενημερώσει ότι θα βρεθεί στο γήπεδο ο Κρίστοφ Σούμαν, σε αντίθεση με την Άρσεναλ, η οποία δεν έχει ενημερώσει ότι θα βρεθεί άνθρωπός της στο γήπεδο.

Πηγή: sport-fm.gr