Με λίγα κλαδιά βελανιδιάς από την Δωδώνη και τις ευχές των κατοίκων της περιοχής να κατακτήσει μετάλλιο, θα αναχωρήσει για το Ρίο της Βραζιλίας, ο Γιαννιώτης τέταρτος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Λονδίνο Γιάννης Τσίλης, που κατάγεται από το χωριό Αγία Τριάδα. Το πρωί συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, ο οποίος του μετέφερε τις ευχές των κατοίκων της περιοχής για την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας, ενώ σημείωσε ότι η πορεία του μέχρι τώρα κάνει όλους περήφανους

Ο δήμαρχος αποχαιρέτησε τον Ολυμπιονίκη με ένα συμβολικό δώρο, που σχετίζεται την ελληνική μυθολογία με την ιστορία της Δωδώνης. Ο Ιάσονας, κατά την αναχώρηση για την Αργοναυτική Εκστρατεία με σκοπό να φέρει στην Ελλάδα το χρυσόμαλλο δέρας, τοποθέτησε στην πλώρη τού πλοίο του, στην Αργώ, ένα κομμάτι ξύλου από την ιερή βελανιδιά της Δωδώνης. Την ομιλούσα βελανιδιά, που θα τον βοηθούσε να φτάσει ασφαλής στον προορισμό του και να επιστρέψει νικητής.

Ο δήμαρχος λοιπόν προσέφερε στον Γιάννη Τσίλη μία μπρούτζινη απομίμηση της Αργούς και μερικά κλαδιά βελανιδιάς, με την ευχή να φέρει το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Τσίλης ευχαρίστησε για την υποδοχή, τις ευχές και το δώρο και σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι, μετά από μία σκληρή προετοιμασία, το ελληνικό πλήρωμα φεύγει για το Ρίο με στόχο να κάνει το καλύτερο και να επιστρέψει με μία Ολυμπιακή νίκη.

«Για περισσότερα από δέκα χρόνια, πρωταγωνιστούμε με τα ελληνικά χρώματα σε παγκόσμιο επίπεδο, με πάρα πολλές διακρίσεις. Αυτό που μας λείπει είναι ένα ολυμπιακό μετάλλιο και αυτό θα διεκδικήσουμε στη Βραζιλία», σημείωσε ο Γιάννης Τσίλης.

Ο Γιάννης Τσίλης, μαζί με τον Γιώργο Τζιάλλα, τον Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο, θα αγωνιστούν με τετράκωπο.