Την προετοιμασία τους επί ισραηλινού εδάφους για τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Λετονία ολοκλήρωσαν σήμερα οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Φερνάντο Σάντος από τη μία δεν έδειξε ενδεκάδα, αλλά από την άλλη παρουσίασε στο χορτάρι τις σκέψεις του για τη χρησιμοποίηση του Νίκου Λυμπερόπουλου στην κορυφή της επίθεσης, για την αναμέτρηση στη Ρίγα.

Στην προπόνηση που έχει το πρωί στο βοηθητικό γήπεδο του «Ραμάτ Γκαν», οι διεθνείς ακολούθησαν ωριαίο πρόγραμμα, κάτω από δύσκολες και πάλι συνθήκες, αφού υπήρχε αρκετή ζέστη και άπνοια, που δυσκόλευαν τις προσπάθειές τους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δίτερμα στο μισό γήπεδο από δύο ομάδες των δέκα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σάντος έδινε συνεχείς εντολές για σωστή επιθετική ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας.

Από τη μία πλευρά αγωνίστηκαν οι Σηφάκης στο τέρμα, Μανιάτης δεξιά, Ζαραδούκας, αριστερά και Κυριακός Παπαδόπουλος με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Καραγκούνης και Μάκος ήταν οι δύο χαφ, ενώ ο Λυμπερόπουλος πήγε στην κορυφή, με τους Σαλπιγγίδης δεξιά και Σαμαρά αριστερά.

Οι αντίπαλοί τους ήταν ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα δεξιά, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανιάτογλου (σ.σ. ο μεταφραστής του Σάντος) στο κέντρο της άμυνας, ο Τζαβέλλας αριστερά, Πέτσο και Τζιόλης στα χαφ και Γεωργιάδης, Φετφατζίδης στα άκρα της επίθεσης, με τον Κατσουράνη να έχει έναν ελεύθερο προωθημένο ρόλο. Η επιλογή του Παπαδόπουλου σε αυτήν την ομάδα ήταν για να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο αμυντικών γραμμών.

Ατομικό συνέχισε ο Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Λετονούς.

Απόντες θα είναι οι τραυματίες Νίνης και Καφές, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα, μαζί με τον τιμωρημένο Βασίλη Τοροσίδη. Κάρτες έχει συμπληρώσει και ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε με την αποστολή και θα πάει στη Ρίγα ύστερα από επιθυμία του. Αντίθετα στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται και πάλι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Πηγή: sport-fm.gr