Η Εθνική ομάδα ξεμπέρδεψε δίχως απρόοπτα με τα δύο πρώτα εμπόδια στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, κερδίζοντας άνετα Βοσνία και Φινλανδία.

Έτσι φτάνει ήρεμη, αλλά όχι εφησυχασμένη στο ρεπό της Παρασκευής, πριν τα δύσκολα τεστ με ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Κροατία.

Το ρεπό της Παρασκευής προσφέρεται αφενός για ξεκούραση, αφετέρου για ανασυγκρότηση, δουλειά και διόρθωση των ατελειών που σίγουρα έχει εντοπίσει η τεχνική ηγεσία. Το τριήμερο που ακολουθεί την ανάπαυση των πολεμιστών του Ηλία Ζούρου είναι πραγματικά… φωτιά, αφού με άγριες διαθέσεις περιμένουν ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Κροατία. Το γεγονός ότι αμφότερες έχουν «πληγωθεί» από ήττες, τις καθιστά αυτομάτως πιο επικίνδυνες και ουδόλως προκαλεί εφησυχασμό στο ελληνικό συγκρότημα.

Οι Σκοπιανοί αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι, χάνοντας στο νήμα από το Μαυροβούνιο και κερδίζοντας την Κροατία. Βάλ’ τε στην εξίσωση και τις πολιτικές ιδιαιτερότητες που κρύβει το παιχνίδι, κι έχετε μπροστά σας μία αν μη τι άλλο δύσκολη αποστολή.

Οι… γείτονες έχουν τη συμπαράσταση περίπου 50 φανατικών οπαδών τους, που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προκαλέσουν: από το να φορούν διακριτικά με το όνομα «Μακεδονία» και περικεφαλαίες της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι να υποστηρίζουν ένθερμα κάθε αντίπαλο της Ελλάδας, να κάνουν χειρονομίες στη διάρκεια του ελληνικού ύμνου ή να βρίζουν χυδαία τους Έλληνες διεθνείς όταν περνούν από μπροστά τους.

Τα καμώματα αυτά (των κατά πολλούς χρηματοδοτούμενων προκειμένου να προβοκάρουν Σκοπιανών) ουδόλως απασχολούν τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του.

Δεν σκοπεύουν να μπουν στη διαδικασία να απαντήσουν με λόγια, αλλά με… μπάσκετ. Και ξέρουν πως πιο αποστομωτική απάντηση από μία νίκη, δεν υπάρχει. Αυτό που τους νοιάζει είναι πώς θα αντιμετωπίσουν τον δαιμόνιο ΜακΚάλεμπ, τον «εγκέφαλο» Ιλιέφσκι και την υπόλοιπη παρέα τους. Όχι την προκλητική εξέδρα. Και αντιλαμβάνονται πλήρως πως αν αποδώσουν όπως ξέρουν και μπορούν, θα έρθει η τρίτη νίκη. Και η τέταρτη, και η πέμπτη και… έχει ο Θεός.

Το μενού της Παρασκευής περιλαμβάνει για τους διεθνείς προπόνηση το μεσημέρι στην «Αλίτους Αρένα» και αρκετή μελέτη του αντιπάλου από τον Ηλία Ζούρου και τους συνεργάτες του, που παρέμειναν μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας στο γήπεδο για να κατασκοπεύσουν τους δύο προσεχείς αντιπάλους, εστιάζοντας στην ΠΓΔΜ.

Δράση δεν θα υπάρχει καθόλου στον τρίτο και τον τέταρτο όμιλο, αλλά θα διεξαχθεί κανονικά η τρίτη αγωνιστική σε πρώτο και δεύτερο, που θα πάρουν τις ανάσες τους το Σάββατο. Στο γκρουπ του Πανεβέζις θα γίνουν τα ματς Ισπανία-Μεγάλη Βρετανία (15:15), Πορτογαλία-Πολωνία (17:45) και Λιθουανία-Τουρκία (21:00), ενώ στο γκρουπ του Κλαϊπέντα θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Σερβία-Ισραήλ (15:15), Λετονία-Ιταλία (17:45) και Γαλλία-Γερμανία (21:00).

Πηγή: sport-fm.gr