Τα νέα επίσημα λογότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 αποκάλυψαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκιο . Και το όνομα αυτών Harmonized Chequered Emble. Πρόκειται για δημιούργημα του Asao Tokolo, η οποία αντικαθιστά την πρώτη επιλογή που απορρίφθηκε τον περασμένο χρόνο, μετά τις κατηγορίες για λογοκλοπή που αποδόθηκαν στον σχεδιαστή Kenjiro Sano. Ο ίδιος τότε είχε αρνηθεί ότι έκλεψε την ιδέα.

Για το νέο σχέδιο οι διοργανωτές αναφέρουν ότι το νέο σχέδιο έχει παραδοσιακά ιαπωνικά χρώματα και σχέδια με στόχο να παρουσιάσει τα διαπολιτισμικά θέματα των Αγώνων.

Το νέο λογότυπο προσπαθεί να ενσωματώσει το μήνυμα της ενότητας με βάση την πολυμορφία καθώς οι Αγώνες πρεσβεύουν την ιδέα ότι η διαφορετικότητα φέρνει την ενότητα.Με το θέμα της λογοκλοπής η οργανωτική επιτροπή Αγώνων δεν συμφώνησε ποτέ λέγοντας μάλιστα ότι υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για να καταφέρει τελικά να χρησιμοποιηθεί το έμβλημα.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.