Σίγουρος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι καλύτερη τη φετινή σεζόν εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στην έδρα της Σαραγόσα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την πρεμιέρα της Primera Division, χαρακτήρισε δύσκολη αντίπαλο την ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε και ξεκαθάρισε πως υπολογίζει κανονικά τον Λασανά Ντιαρά.

«Ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος είναι πάντα ιδιαίτερος. Συχνά υπάρχουν εκπλήξεις στις πρεμιέρες των πρωταθλημάτων και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα όταν παίζεις μακριά από την έδρα σου. Υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, επειδή συμμετείχαν ξεκούραστες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και επωφελήθηκαν της απεργίας στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αυτή είναι η άποψή μου και αυτό είπα στους παίκτες μου για να συγκεντρωθούν περισσότερο στην έναρξη του πρωταθλήματος», ανέφερε αρχικά ο 48χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Η Σαραγόσα είναι μια δύσκολη ομάδα. Ο προπονητής τους (Χαβιέ Αγκίρε) είναι ένας από τους αγαπημένους μου, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Θα αμυνθούν καλά και θα προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Μου αρέσει το γήπεδο τους, επειδή οι οπαδοί δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Από την πλευρά μας, έχουμε τρία εκτός έδρας (Σαραγόσα, Λεβάντε και Σανταντέρ) ματς και ένα (κόντρα στη Χετάφε) στο Μπερναμπέου στην έναρξη του πρωταθλήματος. Θα είναι δύσκολο για εμάς, επειδή οι έδρες των αντιπάλων μας είναι πολύ ισχυρές. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει η κλήρωση του πρωταθλήματος, όμως εμείς τώρα έχουμε μπροστά μας 38 αγώνες και πρέπει να είμαστε καλοί σε όλους. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε εμείς».

Στη συνέχεια, ο «Special One» τόνισε: «Αισθάνομαι ότι η ομάδα μου παίζει καλύτερα από την περσινή σεζόν. Αυτό είναι σημαντικό και δείχνει ότι βελτιωνόμαστε. Θα δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε, επειδή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δώσαμε δέκα αγώνες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τα πήγαμε αρκετά καλά σε οχτώ από αυτούς. Στο παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια ήμασταν μέτριοι και κόντρα στη Γαλατασαράι ήμασταν κακοί. Νομίζω ότι συνολικά τα πήγαμε καλύτερα σε αυτή την προετοιμασία. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη τη φετινή σεζόν».

Όσον αφορά την αποθεραπεία του Νούρι Σαχίν, σχολίασε: «Ο Σαχίν ταλαιπωρείται από έναν νέο τραυματισμό. Δεν είναι υποτροπή. Δεν είναι ακόμα έτοιμος να παίξει. Δεν θέλω να πιο συγκεκριμένος, αυτό αφορά το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Ωστόσο, δεν θα είναι έτοιμος για αυτό το παιχνίδι».

Καταλήγοντας, ο Μουρίνιο αναφέρθηκε στους παίκτες που δεν υπολογίζει: «Πρέπει να σεβόμαστε τα συμβόλαια των παικτών που δεν υπολογίζονται. Ο Λασανά Ντιαρά αποφάσισε να μην είναι μέρος της ομάδας. Από την άλλη, ήταν απόφαση του προπονητή να μην υπολογίζει τον Γκάγκο, τον Ντρέντε και τον Πέδρο Λεόν. Εάν δεν βρεθεί κάποια λύση με τον Λας (Ντιαρά), τότε θα πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα και θα είναι στις επιλογές μου. Δεν ήθελα ποτέ να φύγει, οι υπόλοιποι δεν είναι στα πλάνα μου».

Πηγή: sport-fm.gr