Πιο θετικό ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ο Βλάνταν Ίβιτς, καθώς με μια εμφάνιση που δεν είχε καμία σχέση με την παρουσία του τελευταίου 1,5 μήνα, ο «Δικέφαλος» πέρασε άνετα από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-0. Η επικράτηση του ΠΑΟΚ κρίθηκε εν πολλοίς στο α’ ημίχρονο, εκεί που οι «φουριόζοι» φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ με «δράστη» τον Αθανασιάδη και μάλιστα έχασαν κλασικές ευκαιρίες να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το υπέρ τους σκορ. Εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή παρουσία της μεσοεπιθετικής τους γραμμής και την αδυναμία του Παναιτωλικού να αμυνθεί, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους και εξασφάλισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα για το 2016. Στο β’ ημίχρονο, οι συνθήκες του αγώνα άλλαξαν, καθώς ο αγωνιστικός χώρος λόγω της έντονης βροχόπτωσης δεν επέτρεψε στον «Δικέφαλο» να συνεχίσει ανάλογο ποδόσφαιρο αξιώσεων, αλλά ούτε στον Παναιτωλικό να ψάξει με ορθολογικό τρόπο κάποιο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα. Τελικά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνοντας ψυχή και αποθέματα δυνάμεων, έλεγξαν απόλυτα το ματς και αφού γλίτωσαν τη μείωση του σκορ από τον Μουνιός που σημάδεψε το δοκάρι (68’), στο επόμενο λεπτό ο Κοροβέσης με κεφαλιά «υπέγραψε» τη νίκη των φιλοξενούμενων με το ευρύ 3-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα από τις 30 Νοεμβρίου, όταν επικράτησε της Καλλονής.

Πώς έπαιξαν

Με το ξεκάθαρο 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Βλάνταν Ίβιτς στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, επιλέγοντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον Κίτσιου, επανέφερε στην ενδεκάδα τον Τζιόλη ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Αθανασιάδης, έχοντας στις πτέρυγες τους Μυστακίδη (αριστερά) και Πέλκα (δεξιά). Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν παρουσίασε εκπλήξεις στην ενδεκάδα, έχοντας στο πλευρό του Πάουλο τον Φερέιρα και τους Ουάρντα (αριστερά), Μουνιός, Κλέσιο πίσω από τον Μαρκόφσκι.

Το ματς

Ένας ΠΑΟΚ που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με αυτόν που έχουμε συνηθίσει τους τελευταίους δύο μήνες παρουσιάστηκε στο πρώτο μισάωρο του αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό, καθώς έκανε ό,τι ήθελε κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων, χάνοντας σωρεία ευκαιριών με μοιραίους τους Πέλκα και Αθανασιάδη. Μόλις στο 2’, Μάκος και Μύγας μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Πέλκα, αλλά στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Κυριακίδη, ενώ στο 11’ ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είχε και πάλι απάντηση στο σουτ του νεαρού χαφ του ΠΑΟΚ που πήρε άψογη πάσα από τον Αθανασιάδη. Τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών πήρε ο «Κλάους», αφού στο 15’ δεν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μυστακίδη ενώ στο 18’ έπειτα από σέντρα του Λέοβατς από αριστερά, ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Μάκου, έκανε την προβολή, αλλά και πάλι ο Κυριακίδης είχε την «απάντηση», μπλοκάροντας την μπάλα. Το γκολ φαινόταν ήταν θέμα χρόνου, όπερ και εγένετο στο 22’, όταν ο προωθημένος Βίτορ έπαιξε το 1-2 με τον Αθανασιάδη, ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον φορ του ΠΑΟΚ προλαβαίνοντας την έξοδο του Κυριακίδη και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 0-1. Στη συνέχεια του ημιχρόνου, η πίεση του ΠΑΟΚ ήταν φυσικό να μην συνεχιστεί με την ίδια ένταση, ωστόσο η αμυντική συμπεριφορά του Παναιτωλικού ήταν τραγική, σε τέτοιο βαθμό που ο «Δικέφαλος» έφτασε και σε δεύτερο γκολ σε μια φάση που «γεννήθηκε» από βαθιά μπαλιά της άμυνας. Συγκεκριμένα, στο 39’ ο Βίτορ σέντραρε στον Αθανασιάδη, αυτός «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ της άμυνας του Παναιτωλικού και με δυνατό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κυριακίδη. Στο β’ μέρος οι συνθήκες του αγώνα διαφοροποιήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς η έντονη βροχόπτωση στη μεγαλύτερη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, επιβάρυνε τον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και παράλληλα τον Παναιτωλικό να φτάσει σε κάποιο γκολ για να μειώσει στο σκορ. Ο Γιάννης Μαντζουράκης θέλοντας να βελτιώσει την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του αντικατέστησε τον Φερέιρα με τον Χαντάκια και πέρασε τον Μάκο στη φυσική του θέση στα αμυντικά χαφ δίπλα στον Πάουλο. Παρ’ όλα αυτά, με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47’ από μία φάση που ξεκίνησε και πάλι από βαθιά μπαλιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, αλλά το πλασέ του διεθνούς επιθετικού πέρασε άουτ. Πηγή: sport-fm.gr