Ποδαρικό με το… δεξί για τον Ηρακλή και παράσταση από τον Απόστολο Βέλλιο! Ο 23χρονος επιθετικός «καθάρισε» μόνος του την Καλλονή, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στη νίκη, 3-0, στο «Καυτανζόγλειο». Το σκορ άνοιξε στο 16’ με έξυπνη προβολή έπειτα από σέντρα του Πασά. Στο 44’ έφερε την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου αγκαλιά με το τρίποντο, ευστοχώντας από την «άσπρη βούλα» (σωστή η υπόδειξη πέναλτι) και στο 70’ με ωραίο αριστερό σουτ έγραψε το τελικό σκορ. Έτσι, ο Ηρακλής έφτασε στους 21βαθμούς κι έφτασε στην 8η θέση μαζί με τον ΠΑΣ. Στην τελευταία θέση έμεινε η Καλλονή (7β.), που δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Καλλονή. Πιέζοντας ψηλά η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου «χάλασε» την ανάπτυξη του Ηρακλή, τον οποίο κράτησε εγκλωβισμένο στο μισό του γηπέδου. Ο «Γηραιός» μπορεί να είδε τον αντίπαλο να του βάζει δύσκολα από το ξεκίνημα, όμως είχε την τύχη με το μέρος του. Στην πρώτη οργανωμένη επίθεση στο ματς, ο Βέλλιος μετέτρεψε σε ασίστ την σέντρα του Πασά αλλάζοντας από νωρίς (15’) τα δεδομένα. Τα σχέδια της ομάδας της Λέσβου χάλασαν, αφού πλέον ήταν αναγκασμένη να αντιδράσει, πράγμα για το οποίο δεν ήταν προετοιμασμένη. Το έργο των γηπεδούχων έγινε πιο εύκολο, αφού μετά το γκολ βρήκε περισσότερους χώρους προς την αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου πίεσαν και το λάθος του Κρολ (χέρι στην περιοχή) στην… εκπνοή του ημιχρόνου τους έφερε αγκαλιά με τη νίκη, αφού ο Βέλλιος δεν αστόχησε από την «άσπρη βούλα» (44’). Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Καλλονή είχε καλύτερο πρόσωπο. Η είσοδος του Μπαργκάν στο ματς απελευθέρωσε τον Μανούσο κι έτσι οι φιλοξενούμενοι έγιναν επικίνδυνοι. Όσες φορές προσπάθησαν όμως να μειώσουν βρήκαν μπροστά τους τον Χουάντερσον, που δεν τους επέτρεψε να ξαναμπούν στο ματς. Μετά το 65’ ο Ηρακλής «ξύπνησε» και διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, βγάζοντας από την περιοχή του τους φιλοξενούμενους. Το τελειωτικό χτύπημα από τον «Γηραιό» ήρθε στο 70΄, όταν ο Βέλλιος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο σουτ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι δύο προπονητές έριξαν τον ρυθμό κι έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Βέλλιος (77΄ Λουκίνας), Ρομάνο (85′ Ζαμπάζης), Πασάς (46′ Περόνε) Στον πάγκο: Περνίς, Κάσσος, Τσότρας, Αμαραντίδης Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (46′ Σπυρόπουλος), Κεϊτά, Καλτσάς, Γουέρε (60′ Μπαργκάν), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (78′ Ελλακόπουλος), Μανούσος Στον πάγκο: Μάλλης, Ξυδάς, Γιούκαρης, Βαλιός Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Πηγή: sport-fm.gr