Έντεκα μεταγραφές έχει κάνει (μέχρι στιγμής) η ΑΕΚ, αλλά κενά υπάρχουν ακόμα και αν πραγματοποιηθούν -τα νέα- αιτήματα του Μανόλο Χιμένεθ, θα φτάσουν τις 13!

Τι έχει ζητήσει ο τεχνικός της Ένωσης από την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση.

Η νέα συνομιλία με τον Μίτσελ, ο Ιγκλέσιας και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ο Χιμένεθ έχει εντοπίσει τα σημαντικότερα κενά, αναγνωρίζοντας ότι, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, οφείλει να περιορίσει τις απαιτήσεις του στις… απολύτως απαραίτητες, οι οποίες είναι: ένα αμυντικό χαφ και ένας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός.

Γιατί θέλει… τον πρώτο, είναι προφανές: οι διαφαινόμενες αποχωρήσεις των Ντιόπ και Γκέντσογλου δημιουργούν κενό.

Απασχολεί, όμως κι άλλο θέμα στα χαφ: αυτό του Μίτσελ. Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, o Χιμένεθ είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό μέσο, αλλά τα νέα δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Η Μπέρμιγχαμ δεν τον αφήνει ελεύθερο και δεδομένου ότι και ο Μίτσελ δεν πέφτει κάτω από το μισό εκατ. ευρώ (οι νυν αποδοχές του είναι 700.000 ευρώ) η υπόθεση παραμένει δύσκολη.

Αν αποκτηθεί μόνο «εξάρι», ο Ιγκλέσιας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αν η ΑΕΚ κινηθεί και για «οχτάρι» απασχολεί έντονα ο Γ. Παπαδόπουλος.

Για τον μέσο του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ έχει κάνει διερευνητικές επαφές, πλέον, όμως, είναι ελεύθερος.

Τώρα, στο ερώτημα «γιατί ο Χιμένεθ θέλει αριστεροπόδαρο στόπερ;», η απάντηση είναι πιο σύνθετη…

Η Ένωση έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της πέντε κεντρικούς αμυντικούς. Δέλλας και Κάλα είναι, θεωρητικά, οι βασικοί, ο Μανωλάς δυνάμει βασικός, ενώ Μπουγαϊδης και Χέλγκασον αποκτήθηκαν ως επένδυση.

Το γεγονός, όμως, ότι ο πρώτος από τους δύο τελευταίους είναι τραυματίας και ο Ισλανδός έχει παραστάσεις μόνο από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας του, μειώνει -κατά κάποιο τρόπο- στις τρεις τις επιλογές του Χιμένεθ για το κέντρο της άμυνας.

Γι’ αυτό ο προπονητής της ΑΕΚ θέλει άλλον ένα στόπερ, για να έχει το… κεφάλι του ήσυχο.

Και αριστεροπόδαρο για να μπορεί -κατά συνθήκη- να καλύπτει και τη θέση του αριστερού μπακ.

Πηγή: sport-fm.gr