Κάτι καλό γίνεται στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Λεχ Πόζναν, στο πρώτο φιλικό για τη νέα περίοδο, με γκολ του Μπράις Μουν στο 86’ ύστερα από διπλή προσπάθεια.

Δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος-με καλύτερη αυτή του 26’, όταν ο Λέτο σημάδεψε το δοκάρι του Κοντορόφσκι- και διατηρώντας τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο, οι «πράσινοι» έδειξαν ομάδα που βήμα-βήμα αποκτά ταυτότητα στο παιχνίδι της.

Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα με σχήμα 4-3-3 με τον Σιμάο μπροστά από το κεντρικό δίδυμο, τους Κατσουράνη και Νίνη εσωτερικούς χαφ και τους Λέτο και Χριστοδουλόπουλο στα «φτερά». Μοναδικός προωθημένος ο Πετρόπουλος. Οι Νίνης και Λέτο ήταν οι πιο δραστήριοι και οι πιο κινητικοί παίκτες των «πρασίνων». Καλός και ο Χριστοδουλόπουλος ειδικά μετά από το πρώτο εικοσάλεπτο. Το «τριφύλλι» δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με καλύτερη αυτή του 26’, όταν ο Λέτο σούταρε από διαγώνια θέση πολύ δυνατά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοντορόφσκι.

Οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου , έριξε τον ρυθμό του Παναθηναϊκού. Όσο περνούσε όμως ο χρόνος, οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Κλέιτον ήταν εκείνος που «έκλεψε» τις εντυπώσεις και μάλιστα σε θέση φορ. Στα ίδια επίπεδα απόδοσης κυμάνθηκαν Ιωαννίδης, Σαριέγκι και Μαρίνος. Για τους νεαρούς Φουρλάνο και Τριανταφυλλόπουλος, ο πρώτος είχε σωστές μεταβιβάσεις για όσο χρονικό διάστημα αγωνίστηκε ενώ ο δεύτερος που έπαιξε στο πλευρό του Σαριέγκι, έδειξε ψύχραιμός στις επεμβάσεις του. Ο Μπράις Μουν έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στο 86’, όταν ύστερα από διπλή προσπάθεια νίκησε στην «προσωπική» του μονομαχία τον τερματοφύλακα της πολωνικής ομάδας, Κοντορόφσκι.

Παναθηναϊκός (Ζ. Φερέιρα): Στο Α’ μέρος αγωνίστηκαν οι: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Mπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος

Στο Β’ μέρος αγωνίστηκαν οι: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Τριανταφυλλόπουλος, Μπιάρσμιρ, Πλεσί, Φουρλάνος (72′ Μουν), Δημούτσος, Μαρίνος, Κλέιτον

Πηγή: sportfm.gr