Η επίσημη τελετή Αφής θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή 23 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, του προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου, του δημάρχου Ολυμπίας Γιώργου Αηδόνη, εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Ολυμπιονικών κ.α..

Επίσης την τελετή Αφής θα παρακολουθήσουν δύο μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού, οι Ολυμπιονίκες του άλματος επί κοντώ Γελένα Ισιμπάγιεβα και Σεργκέι Μπούμπκα που είναι και επίσημοι πρεσβευτές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Σιγκαπούρη 2010».

Το ρόλο της Πρωθιέρειας έχει αναλάβει η Ινώ Μενεγάκη, υπεύθυνη της τελετής και χορογράφος είναι η Άρτεμις Ιγνατίου και ως πρώτος λαμπαδηδρόμος έχει επιλεγεί ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων της γυμναστικής στο τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκαν περίπου 1.500 Έλληνες και ξένοι τουρίστες προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίσημη πρόβα της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010».