Στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, και σε έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο θα γίνει το τζάμπολ για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας τη νέα σεζόν.

Τα προκριματικά, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο τελευταίες ομάδες της φάσης των ομίλων, θα γίνουν από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνουν-όπως είχε ήδη γίνει γνωστό-τη διεξαγωγή δύο Final 8 σε ξεχωριστές πόλης, με νοκ άουτ αγώνες. Η ομάδα που θα είναι νικήτρια και των τριών αγώνων της σε αυτά τα μίνι τουρνουά θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες πόλεις θα φιλοξενηθούν τα ματς.

Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί μέσα σε δέκα εβδομάδες χωρίς διακοπή και θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ το Top 16 θα αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου και θα τελειώσει την 1η Μαρτίου με μοναδική διακοπή μίας εβδομάδας μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης αγωνιστικής. Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα γίνουν μεταξύ 21 Μαρτίου και 5 Απριλίου, ενώ το Final Four θα διεξαχθεί 11 και 13 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων με μόνιμο συμβόλαιο σε 14, προσθέτοντας στη λίστα (όπου βρίσκονται επίσης Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) την επί οκτώ συναπτά έτη πρωταθλήτρια Πολωνίας Πρόκομ. Παράλληλα, στη συνέλευση εγκρίθηκε το εμπορικό πλάνο της διοργάνωσης, που παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 18% την προηγούμενη σεζόν, αλλά και αύξηση στην προσέλευση φιλάθλων σ τα γήπεδα κατά 24,6% σε σχέση με τη σεζόν 2009/10. Επίσης το Final Four είχε κατά 10% αύξηση στα συνολικά του έσοδα, ενώ κατά 2,4% από τα τηλεοπτικά συμβόλαια σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Πηγή: sport-fm.gr