Φαίνεται πως η ανακοίνωση των κλήσεων για την Εθνική ομάδα εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31/8-18/9) θα πάρει παράταση λίγων ημερών. Κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποια ανοικτά μέτωπα με τη συμμετοχή παικτών. Τα βασικά ερωτήματα αφορούν στη συμμετοχή των Γιάννη Μπουρούση και Βασίλη Σπανούλη, που εξαρτάται από τους γιατρούς.

Ο πρώτος αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς πρόβλημα στο χέρι από τον περσινό του τραυματισμό στο μετακάρπιο στη διάρκεια της προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ. Την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί και αν κριθεί πως πρέπει να χειρουργηθεί ή να ακολουθήσει θεραπεία που θα απαιτήσει χρόνο, θα μείνει εκτός.

Ο ίδιος ο σέντερ του Ολυμπιακού δεν θέτει θέμα αποχής του λόγω δυσφορίας για τη διαιτησία στους τελικούς παρά μόνο για λόγους υγείας. Ο Βασίλης Σπανούλης αισθάνεται καλύτερα, αλλά θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί πως αφήνει πίσω του το πρόβλημα στους προσαγωγούς. Οι πιθανότητες συμμετοχής είναι λιγότερες για Μπουρούση και πολύ περισσότερες για τον Σπανούλη.

Από εκεί κι έπειτα, απόντες θα είναι οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Θοδωρής Παπαλουκάς, επανέρχεται μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Κώστας Κουφός ενώ πιθανώς να επιλέξει να ξεκουραστεί ο Κώστας Τσαρτσαρής. Νέα πρόσωπα στις κλήσεις του Ηλία Ζούρου για προετοιμασία αναμένεται να είναι οι Κώστας Σλούκας, Δημήτρης Μαυροειδής, πιθανώς και οι Πατ Καλάθης, Μάικ Μπράμος και Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Κώστας Βασιλειάδης διεκδικούν με μεγαλύτερες αξιώσεις από ποτέ θέση στη δωδεκάδα.

Η προετοιμασία θα αρχίσει μετά τις 18 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει-πέρα από το καθιερωμένο βασικό στάδιο στο Καρπενήσι-φιλικά παιχνίδια τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα, με τη διεξαγωγή του καθιερωμένου «Τουρνουά Ακρόπολις» στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Πηγή: sport-fm.gr