Οι αποφάσεις που πήραν και η ψυχραιμία που επέδειξαν στα τελευταία λεπτά του χθεσινού τελικού οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν αυτά που έκριναν το ματς υπέρ των «πρασίνων» κόντρα στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Ίαν Βουγιούκα.

Ο σέντερ των πρωταθλητών Ελλάδας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη, την εμφάνιση που πραγματοποίησαν Καλάθης, Μπατίστ και Φώτσης, αλλά και την παρουσία των Ελλήνων παικτών και των δύο ομάδων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας μπασκετμπολίστας:

-Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:
«Είμαστε ευτυχισμένοι που μετά από τέτοια προσπάθεια πήραμε τελικά το πρωτάθλημα».

-Για τον τραυματισμό του Διαμαντίδη στο πρώτο λεπτό:
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον χάνεις από τόσο νωρίς. Είναι ο παίκτης-κλειδί, ο οποίος κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ. Σκοράρει, δίνει ασίστ, παίρνει ριμπάουντ. Είναι ο ηγέτης μας και ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Ήταν άσχημο για εμάς που τον χάσαμε αλλά αποδείξαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα».

-Για τις κουβέντες του Ομπράντοβιτς:
«Μας είπε συνεχίστε και παίξτε. Ξέραμε ότι ήταν μεγάλη απώλεια, χωρίς τον Διαμαντίδη και τον Περπέρογλου ήταν δύσκολα. Για τον Στράτο το ξέραμε αλλά, κανένας δεν περίμενε τον Δημήτρη να πάθει κάτι τέτοιο. Καταλάβαμε ότι θα μας έλειπε το σκοράρισμα και είπαμε όποιος ήταν διαθέσιμος, έπρεπε να κάνει τη δουλειά.

Δημιουργήθηκε και ένα τεράστιο αμυντικό κενό. Ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος αμυντικός μας και όταν καίει η μπάλα είναι σίγουρα τα χέρια του».

-Για τον Φώτση:
«Ο Αντώνης είχε 6/6 τρίποντα και η βοήθειά του ήταν τεράστια ευλογία για εμάς».

-Για το αν φοβήθηκε το ματς:
«Από το πρώτο δεκάλεπτο υπήρχαν στιγμές που είπα ότι μπορεί να έχουμε πρόβλημα, ειδικά όταν πέρασαν μπροστά. Ήταν παιχνίδι για γερά νεύρα. Κάθε λεπτό άλλαζε η ψυχολογία της αναμέτρησης, αλλά στο τέλος μιλήσαμε εμείς».

-Για το αν θα άλλαζε κάτι:
«Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα. Από τη στιγμή που ήρθε η νίκη, έστω κα δύσκολα, το αποτέλεσμα μετράει και αυτό κρατάμε».

-Για το που κρίθηκε η αναμέτρηση:
«Κρίθηκε και στις βολές και τα ριμπάουντ, αλλά και στις σωστές αποφάσεις στο τέλος. Ο Νικ ήταν πάρα πολύ καλός και ο Μπατίστ και ο Φώτσης έδωσαν ό, τι χρειάστηκε η ομάδα για να πάρουμε τη νίκη».

-Για την καλή παρουσία των Ελλήνων παικτών και στις δύο ομάδες:
«Σε τέτοια ματς, γενικά οι Έλληνες είναι πρωταγωνιστές κάτι για το οποίο χαιρόμαστε επειδή υπάρχει ταλέντο και ελπίζουμε το καλοκαίρι να δείξουμε ότι ακόμα είμαστε πολύ δυνατοί ως Εθνική ομάδα, με πολλές λύσεις και έχουμε να δώσουμε πράγματα».

Πηγή: sport-fm.gr