Η προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια με στόχο την επανεξέταση του φακέλου αδειοδότησής του, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην ΕΠΟ, καθώς είναι γνωστό πως οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου –καλώς ή κακώς- απαγορεύουν κάτι τέτοιο.

Το βράδυ της Πέμπτης αναπτύχθηκε ιδιαίτερα έντονη φημολογία πως στην ομοσπονδία σκέφτονται να ενεργοποιήσουν το άρθρο 35 παρ. 2α του ΚΑΠ και να αποβάλουν τους Κρητικούς από τα πρωταθλήματα!

Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, «σε περίπτωση που ομάδα ασκεί προσφυγή σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση της Ομοσπονδίας, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρόνο συνεχίζεται η παράβαση».

Ο ΟΦΗ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο πρωτοδικείο ώστε να μην ισχύσει η απόφαση της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης λόγω κακής σύνθεσης. Παράλληλα και μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αγωγή (7/7), οι Κρητικοί ζητούν στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Β’ Εθνικής και να μην διεξαχθεί η κλήρωση των πλέι οφ, που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στις 16:00 στα γραφεία της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής.

Οι πληροφορίες ήθελαν την ΕΠΟ να θέτει το εν λόγω θέμα στη Γενική Συνέλευση που ξεκινά στις 10:00 και να αποφασιστεί έτσι η αποβολή του ΟΦΗ από τα πρωταθλήματα, μέχρι να αποσύρει την προσφυγή του. Αν συμβεί αυτό, ακόμα και να δικαιωθούν οι Κρητικοί παίρνοντας τελικά την άδεια (γεγονός εξαιρετικά απίθανο), δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν ούτε στα πλέι οφ.

Το τι θα γίνει θα φανεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ (3/6, 10:00), ωστόσο το βέβαιο είναι πως οι σχέσεις ομοσπονδίας-ΟΦΗ πάνε από το κακό στο χειρότερο και η κόντρα θα κλιμακωθεί.

πηγή: sportfm