Προσπάθεια για να διατηρήσει στο δυναμικό της τόσο τον Μανόλο Χιμένεθ, όσο και τον Μίτσελ, θα καταβάλει η ΑΕΚ, παρότι το κόστος για να παραμείνουν αμφότεροι είναι μεγάλο.

Ο Ανδαλουσιανός προπονητής δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο και αρχικά είχαν εκφραστεί αμφιβολίες για το αν η «Ένωση» υπό τις νέες οικονομικές συνθήκες και με τις περικοπές που θα γίνουν στον προϋπολογισμό της μπορεί να… σηκώσει ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο. Ωστόσο ο 47χρονος προπονητής οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου και αυτή παρουσιάζει καλό πρόσωπο στα πλέι οφ. Παράλληλα θεωρείται ιδανικός για να στελεχώσει την ΑΕΚ με νέους και ταλαντούχους παίκτες, αλλά και εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις του να φέρει δανεικούς από την ισπανική αγορά, όπως έπραξε και το χειμώνα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παραμονής στην ΑΕΚ, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν στη συζήτηση που θα έχει στο τέλος της σεζόν με τον Σταύρο Αδαμίδη. Εκεί θα ενημερωθεί για το διαθέσιμο μπάτζετ και θα κρίνει αν του αρκεί για να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του θα παίξει και το αν οι «κιτρινόμαυροι» εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League ή όχι.

Ελπίδες για Μίτσελ

Σε ό,τι αφορά στον Μίτσελ, στην ΑΕΚ αναμένουν την άφιξη του μάνατζέρ του, Χέλου Ροντρίγκεθ, μέσα στο προσεχές δεκαήμερο. Ο 25χρονος μέσος είναι ευχαριστημένος στην Ελλάδα και θέλει να μείνει, αφού και το φιλολογικό ενδιαφέρον που έχουν δείξει προς το πρόσωπό του μικρομεσαίες ομάδες της πατρίδας του δεν τον συγκινεί. Στο συμβόλαιο του δανεισμού του από την Μπέρμιγχαμ προβλέπεται οψιόν αγοράς 1,8 εκατ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό για την ΑΕΚ, η οποία όμως ελπίζει πως σε περίπτωση υποβιβασμού της αγγλικής ομάδας θα μπορέσει να τον αποκτήσει πολύ φθηνότερα. Ένα ακόμη «αγκάθι» είναι και το κασέ του, καθώς το συμβόλαιό του στην Μπέρμιγχαμ προβλέπει 700.000 ευρώ το χρόνο. Όμως εκτιμάται πως είναι σχεδόν αδύνατο να βρει ένα τέτοιο συμβόλαιο στην πατρίδα του και με μία μικρή… έκπτωση μπορεί να παραμείνει στην ΑΕΚ.

Δύσκολα Ματέος και Μπαχά

Σε αντίθεση με τον Μίτσελ, οι πιθανότητες παραμονής του Νταβίντ Ματέος είναι ελάχιστες. Παρότι ο νεαρός αμυντικός δηλώνει ενθουσιασμένος στην ΑΕΚ, έχει ως προτεραιότητα να επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αναμένεται να λάβει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία προσπαθώντας να κερδίσει θέση στην πρώτη ομάδα. Αν δεν τα καταφέρει, ίσως τότε η «Ένωση» να έχει κάποιες ελπίδες να τον επανεντάξει στο ρόστερ της, πάντα ως δανεικό.

Προς αποχώρηση οδεύει και ο Ναμπίλ Μπαχά. Παρότι δεν έχει πείσει με την απόδοσή του και το συμβόλαιό του, εφόσον ανανεώσει, προβλέπει 500.000 ευρώ για την επόμενη περίοδο, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει θετική γνώμη και πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Θα γίνει μία συζήτηση, ωστόσο ο Μαροκινός εμφανίζεται αρνητικός για την παραμονή του.

Μάλλον Παρασκευή οι Supporters

Πιθανώς την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει η συνέντευξη Τύπου των Supporters στην οποία θα παρουσιάσουν το πλάνο διευρυμένης συμμετοχής των φιλάθλων της ΑΕΚ στα κοινά της ομάδας με την απόκτηση μετοχών. Ώθηση στη νέα προσπάθεια, που είναι μονόδρομος κατ’ αρχήν για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ, θα δώσουν κάποιοι μέτοχοι συνεισφέροντας οικονομικά. Αν, δε, διαπιστώσουν πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, τότε θα βάλουν ακόμη περισσότεροι το χέρι στην τσέπη.

* Η ΑΕΚ προσφέρει 80.000 ευρώ στην Ουνιρέα Άλμπα για τον Φαμπιάν Χιμσίνσκι και δεν προτίθεται να ανεβάσει την προσφορά της περιμένοντας πως οι Ρουμάνοι θα παραχωρήσουν τον 17χρονο επιθετικό. Αντίθετα, διαψεύδονται τα σενάρια για ενδιαφέρον για τον αμυντικό χαφ της Ραπίντ Βουκουρεστίου Κοστίν Λάζαρ.

Έτοιμη για Θεσσαλονίκη

Με προπόνηση στις 12:00 ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ΑΕΚ για το κρίσιμο ματς της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Τετάρτη. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Λυμπερόπουλο και Γιάχιτς. «Είμαστε πρώτοι και έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Με νίκη στο ερχόμενο ματς θα είμαστε πολύ κοντά στο στόχο μας», είπε ο Ισπανός προπονητής στους παίκτες του.

Πηγή: sport-fm.gr