Ο «γιατρός» πήρε σήμερα και την επίσημη άδεια για να τρέξει στον αγώνα του Σάτσενρινγκ το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Ο Βαλεντίνο Ρόσι αφού εξετάστηκε από τον αρχίατρο του σιρκουί, Χούμπερ Φίσερ, του δόθηκε η άδεια να μπορέσει να τρέξει για λογαριασμό της Φίατ Γιαμάχα στο γερμανικό γκραν πριν.

Έτσι μετά από απουσία έξι εβδομάδων ο παγκόσμιος πρωταθλητής επιστρέφει στις πίστες του Moto GP προς μεγάλη χαρά όλων των φανατικών οπαδών του, και όχι μόνο. Ο μόνος που ίσως θα μπορούσε να μην είναι τόσο χαρούμενος είναι ο 41χρονος αναβάτης δοκιμών της ομάδας, Ουατάρου Γιοσικάουα, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον άτυχο ιταλό για ένα μόλις αγώνα, αυτόν της Βαρκελώνης, στον οποίο τερμάτισε 15ος δίνοντας έναν βαθμό στην ομάδα του.

Ο «γιατρός» επιστρέφει στην 7η θέση με 61 βαθμούς (104 πίσω από τον ομόσταβλό του και πρωτοπόρο Χόρχε Λορένθο), όσους είχε συγκεντρώσει στους 3 αγώνες που είχε προλάβει να μετάσχει μέχρι και πριν έξι εβδομάδες, και το ατύχημά του στα δοκιμαστικά του Μουτζέλο, μπροστά στους συμπατριώτες του.

Έχοντας χάσει 4 από τους 7 αγώνες μοιάζει πολύ δύσκολο να επανέλθει στη υπεράσπιση του τίτλου του, όμως στους 11 που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος κανείς δε μπορεί να το αποκλείσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν καταφέρει να βρει γρήγορα τον ρυθμό του, το υπόλοιπο πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο συναρπαστικό. Η συνέχεια επί της ασφάλτου.