Δεν έχει προηγούμενο η συμφωνία που υπέγραψε η Λίβερπουλ για την αθλητική της εμφάνιση από τη σεζόν 2012-13 που θα αποφέρει στην ομάδα έσοδα ύψους 25 εκατ. λιρών ετησίως! Η εταιρία που θα πάρει τη θέση της Adidas είναι η Warrior Sports που ανήκει στον κολοσσό αθλητικών ειδών New Balance.

Το χορηγικό πακέτο της Λίβερπουλ αφήνει έτσι στη δεύτερη θέση πλέον στην Αγγλία τη συμφωνία της Nike με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύψους 23,5 εκατ. λιρών το χρόνο. Η Γιουνάιτεντ θεωρείται πλέον σίγουρο ότι θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ενώ σε δυσάρεστη θέση βρέθηκε η Adidas που χάνει από τη δύναμή της την τέταρτη ομάδα σε πωλήσεις φανέλας!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πρώτη είναι η Γιουνάιτεντ, ακολουθούν οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και έπειτα η Λίβερπουλ με 900.000 πωλήσεις ετησίως. Η Warrior Sports του ομίλου New Balance δεν βρήκε τυχαία τους «κόκκινους». Ο αθλητικός κολοσσός ντύνει και τους Boston Red Sox του Τζον Χένρι, ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ.

Έχοντας κυρίαρχο μερίδιο στην αγορά στην κατασκευή αθλητικών παπουτσιών, ο όμιλος αποφάσισε να βγει δυναμικά σε όλα τα σπορ ντύνοντας ομάδες με αθλητικές εμφανίσεις και στο Νησί βρήκε εφαλτήριο τη Λίβερπουλ.

Πηγή: sport-fm.gr