Ιδανικό επιστέγασμα των προσπαθειών του Άρη τις τελευταίες αγωνιστικές θα αποτελέσει η πρόκριση στα πλέι οφ, όπως δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Οφείλουμε να τα καταφέρουμε, για την προσπάθεια που κάναμε, τον κόσμο και την ιστορία μας», τόνισε. «Αξίζει την πρόκριση στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός Βόλου», ανέφερε για την παλιά του ομάδα, ενώ εξέφρασε το παράπονό του για την αντιμετώπιση των Ελλήνων προπονητών.

Αναλυτικά, ο Σάκης Τσιώλης είπε:

Για την πορεία του Άρη στις τελευταίες αγωνιστικές: «Ο Άρης κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια που μας είχαν απομείνει από τη στιγμή που ανέλαβα η νίκη ήταν μονόδρομος και στα τέσσερα πήραμε τη νίκη. Η ομάδα έδειξε πως έχει χαρακτήρα, κάναμε ανατροπές και τα παιδιά έδειξαν πως πιστεύουν στην πρόκριση στα πλέι οφ. Στο χθεσινό ματς είχαμε φτιάξει ένα πλάνο για να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε σαν ομάδα και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου, κάτι που δεν ήταν εύκολο. Ήμασταν πολύ καλοί, αλλά δεχτήκαμε το γκολ σε μία ανύποπτη φάση. Όμως τα παιδιά κατάφεραν να γυρίσουμε το ματς και να πάρουμε τη νίκη. Πλέον έχει μείνει ένα ματς, αυτό με την Ξάνθη. Οφείλουμε να το πάρουμε, για την προσπάθεια που κάναμε και για τον κόσμο και την ιστορία του Άρη. Παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα και με μία καλή ομάδα όπως η Skoda Ξάνθη, αλλά θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πρέπει να εμφανιστούμε πιο έτοιμοι και πιο αποφασιστικοί σε σχέση με τον αντίπαλο».

Για τα συναισθήματά του που αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα: «Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για μένα αυτή που πέρασε. Είμαι χαρούμενος όμως, γιατί ούτως ή άλλως μία από τις δύο ομάδες μου, είτε ο Ολυμπιακός Βόλου είτε ο Άρης, θα μπει στα πλέι οφ. Θα είναι ευλογία για μένα να τα καταφέρουν και οι δύο. Ο Ολυμπιακός Βόλου το αξίζει για την προσπάθεια που έκανε αυτά τα δύο χρόνια.

Πριν δύο χρόνια λίγο έλειψε να πέσει στην τρίτη κατηγορία, αλλά πέρυσι κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα και να ανέβει, ενώ φέτος έχει κάνει αυτή την εξαιρετική πορεία παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Βλέποντας αυτό το δημιούργημα του Ολυμπιακού Βόλου, που ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας-ποδοσφαιριστών, κόσμου και διοίκησης-αισθάνθηκα πολύ όμορφα που η ομάδα έπαιξε ποδόσφαιρο που άρεσε σε όλο τον κόσμο. Η αποδοχή της ομάδας από τους φιλάθλους με ευχαριστεί πολύ. Ο επαγγελματίας, ωστόσο, συγκεντρώνεται απόλυτα στην ομάδα του.

Για 90-95 λεπτά υπάρχει μόνο η δουλειά σου. Αυτό έκανα και στον αγώνα με τη Λάρισα, που ήταν πολύ πιο δύσκολη στιγμή για μένα γιατί τότε εκείνη έπαιζε σε μεγάλο βαθμό την κατηγορία. Είναι μία ομάδα στην οποία έφαγα ψωμί, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό. Μιλάμε για ένα σύλλογο κόσμημα, με γήπεδο και εγκαταστάσεις κι έναν πρόεδρο που έχει προσφέρει πολλά».

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου και τη συμφωνία με τον Άρη: «Το επόμενο πρωινό που έφυγα από τον Ολυμπιακό Βόλου, που με ανάγκασαν να φύγω, δεν ήθελα να αναλάβω άλλη ομάδα. Όμως αυτό αφορά εμένα προσωπικά και επαγγελματικά. Ο κόσμος δεν ξέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας επαγγελματίας στη δουλειά του.

Ήρθε μία πολύ τιμητική για μένα πρόταση από τον Άρη, μετά από τόσα χρόνια πορείας για μένα στο ποδόσφαιρο. Η αρχική συζήτηση ήταν για να αναλάβω το καλοκαίρι, αλλά η κουβέντα με τον κύριο Αθανασιάδη με έπεισε πως ο Άρης χρειαζόταν έναν προπονητή άμεσα και πως αυτός ήμουν εγώ. Ο Άρης ήταν σε πολύ δύσκολη θέση, σε απόσταση δύο βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Όταν ανέλαβα στόχος ήταν να απομακρυνθούμε από εκείνη τη θέση και δεν είχαμε συζητήσει καν τότε τα πλέι οφ. Όμως τα αποτελέσματα έφεραν τα πράγματα έτσι και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ. Τον πρώτο λόγο, πάντως, έχουν πάντα ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους».

Για το αν συναντήθηκε χθες με τον Αχιλλέα Μπέο: «Όχι, δεν συναντηθήκαμε με τον κ. Μπέο. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό ανάμεσα σε μένα και τον κ. Μπέο».

Για τα επιτεύγματα των Ελλήνων προπονητών:
«Το θέμα είναι να έχουν γνώση οι παράγοντες. Οι Έλληνες προπονητές είναι σπουδασμένοι τα τελευταία χρόνια. Όμως λίγοι είναι οι παράγοντες που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα. Ποιος να ασχοληθεί με τους Έλληνες προπονητές; Είναι τύχη να έχεις καλούς παράγοντες. Ο Σπανός κράτησε τόσα χρόνια τον Παράσχο στον Ατρόμητο και το ίδιο κάνει τώρα με τον Δώνη. Το ίδιο κάνει και ο Εργοτέλης με τον Καραγεωργίου. Πρέπει κάθε παράγοντας να ξέρει γιατί επιλέγει έναν προπονητή. Αν κοιτάζει μόνο πώς θα έχει έσοδα, παίρνει εφήμερα έναν προπονητή και τον απολύει ελαφρά τη καρδία με το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει μελλοντικά την Αναγέννηση Καρδίτσας: «Η Αναγέννηση Καρδίτσας είναι μητρική αγάπη. Είναι η ομάδα που γαλουχήθηκα, εκεί που σαν παιδάκι μάζευα τις μπάλες πίσω από το τέρμα. Το 1997 είχαμε πάρει το πρωτάθλημα, ήταν η πρώτη μου και ίσως η σημαντικότερη επιτυχία μέχρι σήμερα στην προπονητική μου καριέρα. Να δουλέψω λίγα χρόνια ακόμη, για να αναλάβω και τα οικονομικά (γέλια), για να μην έχουμε ανάγκη κανέναν. Είμαι στη διάθεση της ομάδας για να τη βοηθήσω με κάθε τρόπο κι εύχομαι να παραμείνει στην κατηγορία γιατί το αξίζει».

Πηγή: sport-fm.gr