Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η ΕΠΟ, επισημαίνει πως το πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας θα εξακολουθεί να το διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα, παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Μπιτσαξής την έχει χαρακτηρίσει «ακατάλληλη». Παράλληλα, αρνείται κατηγορηματικά να προχωρήσει σε μετάκληση ξένων διαιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η διαπίστωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικώς στην επαγγελματική εκδοχή του, αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και διαχείρισης των πρωταθλημάτων με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις με άμεση αντανάκλαση στην αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητά του, είναι κοινή σε όλους που ασχολούνται με οποιαδήποτε ιδιότητα με το άθλημα.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφουγκράζεται σε καθημερινή βάση τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της ποδοσφαιρικής οικογένειας που είναι και δικοί της και για το λόγο αυτό προχώρησε ήδη σε μια σειρά ανακοινώσεων για μέτρα που πρόκειται να ληφθούν σε διάφορα επίπεδα (αντιμετώπιση της βίας κλπ), ενώ μελετάει και άλλα σε εξίσου κρίσιμους τομείς (διαιτησία κλπ).

Η επιστολή του ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή θέτει, αντικειμενικά, σειρά θεμάτων με επισημάνσεις που στη γενικότητά τους είναι σωστές. Ως προς τις επισημάνσεις αυτές, σε συνδυασμό με την δημόσια ανακοίνωση – απάντηση της Super League στο περιεχόμενο της επιστολής του κ. Μπιτσαξή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:

1. Η Super League αποτελεί Συνεταιρισμό Ανωνύμων Εταιρειών που έχει ιδρυθεί με δικαστική πράξη, αναγνωριστεί με νόμο της Βουλής και επικυρωθεί, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, από την Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – Μελών της Ε.Π.Ο. Στο πεδίο των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται και η διαχείριση του προϊόντος που παράγει (τηλεοπτικά συμβόλαια, κεντρικές χορηγίες κλπ) την οποία κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί και πολύ περισσότερο να την ακυρώσει με άνωθεν διαδικασίες και σε αντίθεση με την άποψη των ΠΑΕ- Μελών της.

2. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι, με βάση την παραπάνω διαπίστωση, υπέρ της συνέχισης διαχείρισης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της πρώτης κατηγορίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος από τη Super League καθώς και της συνέχισης της συμμετοχής της στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι ως Ένωσης- μέλος της Ε.Π.Ο.

3. Η Super League είναι προφανές ότι αντιμετωπίζει, όπως και στην ανακοίνωσή της παραδέχεται, προβλήματα διοίκησης, οργάνωσης, εκπροσώπησης και λειτουργίας στο επίπεδο της απλής διαχείρισης του πρωταθλήματος, για τα οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε προτάσεις επίλυσης μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

4. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλλει με προτάσεις της στην αντιμετώπιση προβλημάτων διοίκησης και διαχείρισης του πρωταθλήματος από την πλευρά της Super League και στην θεσμική κάλυψη των αλλαγών που πρέπει να γίνουν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες με τελική επικύρωση από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

5. Περίπτωση μετάκλησης ξένων διαιτητών στα εγχώρια πρωταθλήματα δεν υφίσταται με βάση τη Σύμβαση Διαιτησίας αλλά και τη δεδομένη απόφαση της Ε.Π.Ο.».

Πηγή: sportfm.gr