Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας, αφού εκτός των δύο πρώτων και του ουραγού, όλες οι άλλες θέσεις… παίζονται. Στα υψηλά στρώματα, τέσσερις ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις που οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν, ενώ από την άλλη πλευρά πέντε ψάχνουν τρόπο να βγουν από το δρόμο που οδηγεί στη Football League.

Οι πάνω…

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου έχουν απόσταση πέντε βαθμών μεταξύ τους και η μία θα βγει ο …πιο αδύναμος κρίκος. Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα ο ένας από τους τέσσερις των πλέι οφ και οι υπόλοιποι θέλουν ένα από τα τρία εισιτήρια που απομένουν.

Η ΑΕΚ έχει ένα ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά από εκεί και πέρα το πρόγραμμα γίνεται πιο ανάλαφρο, ενώ το χάντικαπ το προβάδισμα των πέντε βαθμών θα μετρήσει στο να πάρει τη θέση της στα πλέι οφ. Εκεί αναμένεται να βρεθεί και ο ΠΑΟΚ, αφού είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τρεις αδιάφορες ομάδες στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα, αν και σημαντικό ρόλο ίσως παίξει η μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων:

ΑΕΚ(43): Ολυμπιακός*, Ατρόμητος, Λάρισα*, Ηρακλής
ΠΑΟΚ(40): Ατρόμητος*, Λάρισα, Ηρακλής*, Κέρκυρα
Καβάλα(38): Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιακός*, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος*
Ολυμπιακός Βόλου(38): Καβάλα*, Skoda Ξάνθη, Άρης*, Παναθηναϊκός

*Τα εκτός έδρας ματς
**Σε παρένθεση οι βαθμοί των ομάδων

…και οι κάτω

Πιο πολύπλοκα είναι τα πράγματα στην «ουρά», αφού πέραν των πέντε που είναι τα φαβορί και οι Ηρακλής, Εργοτέλης και Skoda Ξάνθη που ακολουθούν είναι μέσα στον «χορό». Στη χειρότερη θέση όλων είναι η Λάρισα, η οποία έχει τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών και ένα από τα δυσκολότερα προγράμματα. Εκτός των «βυσσινί», δύσκολο πρόγραμμα έχει και ο Ατρόμητος, με την Κέρκυρα να ακολουθεί. Τα ματς μεταξύ των ομάδων με τους ίδιους στόχους, αλλά και αυτά με τους …αδιάφορους θα έχουν αυξημένη βαρύτητα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων:

Πανιώνιος(30): Ηρακλής*, Κέρκυρα*, Πανσερραϊκός, Αστέρας Τρίπολης*
Κέρκυρα(30): Παναθηναϊκός*, Πανιώνιος, Εργοτέλης, ΠΑΟΚ*
Ατρόμητος(29): ΠΑΟΚ, ΑΕΚ*, Ολυμπιακός, Καβάλα
Αστέρας Τρίπολης(28): Skoda Ξάνθη*, Άρης, Παναθηναϊκός*, Πανιώνιος
Λάρισα(24): Εργοτέλης, ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ, Ολυμπιακός*

*Τα εκτός έδρας ματς
**Σε παρένθεση οι βαθμοί των ομάδων

Πηγή: sport-fm.gr