Μετά το ισόπαλο 2-2 στην Κύπρο, ΑΕΚ και Άρης Λεμεσού ετοιμάζονται για την καθοριστική ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια (Πέμπτη 14/8, 21:00), που θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί στα play off του UEFA Conference League. Στο επόμενο στάδιο, η νικήτρια θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά την Άντερλεχτ, η οποία προκρίθηκε με άνεση επί της Σερίφ Τιρασπόλ με 3-0 στο Βέλγιο.
Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει το σερί της μετά την πρόκριση επί της Χάποελ Μπερ Σεβά, όπου η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς είχε επιβληθεί εντός με 1-0 και είχε φέρει ισοπαλία εκτός 0-0. Μετά το 2-2 της Κύπρου, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να εκμεταλλευτούν την έδρα τους στην OPAP Arena, παρά το κλείσιμο ενός πέταλου λόγω τιμωρίας από την UEFA, για να κάνουν το επόμενο βήμα. Η Ένωση θέλει επίσης να αποφύγει τον αποκλεισμό που είχε υποστεί πέρυσι από τη Νόα.
Ο Μάρκο Νίκολιτς δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών και εξετάζει την πιθανότητα μιας ή δύο αλλαγών στην αρχική ενδεκάδα, με τους Ορμπελίν Πινέδα και Αμπουμπακαρί Κοϊτά να έχουν προβάδισμα.
Από την άλλη, ο Άρης Λεμεσού ταξιδεύει στην Αθήνα χωρίς άγχος, θέλοντας να χτίσει πάνω στην ψυχολογία της πρόκρισης επί της Πούσκας Ακαντέμια με δύο νίκες (3-2 εντός και 2-0 εκτός). Ο τεχνικός της κυπριακής ομάδας, Αρτέμ Ράντκοφ, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Άλεξ Σαρφό, Μαμαντού Σανέ, Άλεξ Μουσούντα και Βέλχικο Νίκολιτς, ενώ στην ευρωπαϊκή λίστα δεν έχουν δηλωθεί οι Έντι Σεμέδο και Γιανίκ Γκομίς.
Αντίθετα, ο Ανδρόνικος Κακουλλής, που είχε ανοίξει το σκορ για τον Άρη Λεμεσού στο 2-2 της προηγούμενης Πέμπτης (7/8), ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι διαθέσιμος για τον Λευκορώσο τεχνικό.
Διαιτητής: Άλαρντ Λίντχουτ (Ολλανδία)
Πιθανές ενδεκάδες:
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μάνταλος, Πινέδα, Περέιρα, Μαρίν, Κοϊτά, Ζίνι.
Άρης Λεμεσού (Αρτέμ Ράντκοφ): Άλβες, Γιάγκο, Μπαλόγκουν, Γκόλντσαν, Κορέια, Χαραλάμπους, Μαρκίγιεφ, Μόντνορ, ΜακΚάουσλαντ, Κβιλιτάια, Κακουλλής.