Την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Serie A με τη φανέλα της Κρεμονέζε, ως δανεικός από τη Λάτσιο στην οποία ανήκει, θα έχει ο Ρομάνο Φλοριάνι Μουσολόνι, δισέγγονος του Μπενίτο Μουσολίνι.

Ο Ρομάνο ξεχώρισε τη σεζόν 2024-25 στη Serie B με τη φανέλα της Γιούβε Στάμπια, με την οποία είχε πετύχει και ένα γκολ που είχε ως αποτέλεσμα οι οπαδοί να πανηγυρίσουν με φασιστικό χαιρετισμό.

Όντας δισέγγονος του Μπενίτο Μουσολίνι, δημιουργείται πάντα θόρυβος γύρω από το όνομά του, είτε το θέλει ο ίδιος είτε όχι. Όπως έγινε και τώρα δηλαδή καθώς η Λάτσιο, στην οποία ανήκει από το 2021, αποφάσισε να τον παραχωρήσει ως δανεικό στην Κρεμονέζε αυτή τη φορά.

Αυτό σημαίνει πως ο 22χρονος επιθετικός θα έχει, πλέον, τη δυνατότητα να αγωνιστεί στη Serie A, κάνοντας χαρούμενη και τη μητέρα του, Αλεσάντρα Μουσολίνι, εγγονή του Μπενίτο και πρώην πολιτικός.

Ο Ρομάνο Μουσολίνι είχε πει σε συνέντευξή του το 2021 ότι δεν ήθελε να έχει το επώνυμο του πατέρα του, δηλαδή το «Φλοριάνι», αλλά να χρησιμοποιεί αυτό της μητέρας του.