Το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23, το οποίο γίνεται στην πόλη Σαμορίν της Σλοβακίας, κατέκτησε ο Απόστολος Σίσκος με χρόνο 1:55.84.
Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, που τον ήθελαν ακλόνητο φαβορί στα 200μ. ύπτιο, και πήρε με μεγάλη άνεση την πρώτη θέση με χρόνο 1:55.84, χωρίς να χρειαστεί καν να πλησιάσει το εκπληκτικό 1:54.66 που έκανε τον περασμένο μήνα στη Θεσσαλονίκη και είναι η δεύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.
Ο Σίσκος είχε ως σήμερα στη συλλογή του ένα ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό ανδρών/γυναικών του Βελιγραδίου, πέρυσι, και ένα χάλκινο από την αντίστοιχη διοργάνωση εφήβων/νεανίδων του 2023. Και στις δύο αυτές κούρσες είχε ηττηθεί από τον Ουκρανό Ολεξάντρ Ζελτιάκοφ, ο οποίος σήμερα περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 1:57.34.