Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian» η UEFA δεν είδε με πολύ καλό μάτι την πραγματοποίηση της αναμφισβήτητα πιο εντυπωσιακής κίνησης στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η Τσέλσι ξόδεψε 58 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Φερνάντο Τόρες από τη Λίβερπουλ, παρά το γεγονός ότι μέσα στη σεζόν 2009-10 δήλωσε ζημίες ύψους 83 εκατομμυρίων. Όλα αυτά λίγο καιρό πριν την έναρξη του περίφημου financial fair play…

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται δήλωση ανθρώπου που βρίσκεται στα ενδότερα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο οποίος χαρακτήρισε τη μεταγραφή ως «ανησυχητικό σημάδι».

Η UEFA θεωρεί τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ως πολύ σημαντικό «παίκτη» στην προσπάθειά της για ορθολογισμό των εξόδων και οικονομικό έλεγχο των ομάδων, μέσω του financial fair play. Μάλιστα, ο λονδρέζικος σύλλογος θα πρέπει μέσα στην επόμενη τριετία να περιορίσει τις ζημίες του ώστε αυτές να μην ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ, κάτι που σύμφωνα όχι μόνο με την ομοσπονδία αλλά και με τη κοινή λογική, θα είναι δύσκολο να συμβεί με τέτοιου τύπου… «ξήλωμα»!

Πηγή: sportfm.gr