Τον πρώτο εντός έδρας αγώνα στο TOP 16 της Ευρωλίγκας δίνει απόψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μάλαγα, με τους «πράσινους» να θέλουν να «ζευγαρώσουν» τις νίκες τους στον πέμπτο όμιλο, μπροστά στο κοινό τους. Τα καλά νέα ήρθαν την Τετάρτη από τη Βιτόρια, όπου η Λιέτουβος Ρίτας επικράτησε με σκορ 86-89 της Κάχα Λαμποράλ, γεγονός που άνοιξε «διάπλατα» την πόρτα της πρώτης θέσης του 5ου ομίλου.

Στην πρεμιέρα του TOP 16 οι «πράσινοι» με ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, πήραν τη νίκη στην έδρα της Λιέτουβος Ρίτας με σκορ 59-80. Ωστόσο, τα καλά νέα, όσον αφορά την πρώτη θέση στον όμιλο, ήρθαν την Τετάρτη (26/1) από τη Βιτόρια, εκεί όπου η Λιθουανική ομάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, επικράτησε της Κάχα Λαμποράλ με σκορ 89-86.

«Μοναδική μου επιθυμία είναι να έχω τους παίκτες μου υγιείς», δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, καθώς θα έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην φυσικά του Άλεξ Μάριτς, ενώ αμφίβολος είναι ο Κώστας Καϊμακόγλου. «Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να είμαστε εύστοχοι και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά», τόνισε από την πλευρά του, ο Ντρου Νίκολας.

Ο αντικαταστάτης του Αΐτο Ρενέσες στον πάγκο της Μάλαγα, Ματέο Τσους τόνισε: «Δεν πάμε σαν πρόβατα επί σφαγή. Θα προσπαθήσουμε να δυσκολέψουμε τον Παναθηναϊκό», υπογράμμισε ο Ισπανός τεχνικός, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης επεσήμανε: «Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μία πολύ δυνατή ομάδα, την οποία αν θες να την κερδίσεις εκτός έδρας θα πρέπει να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς».

Με δύο σημαντικές απουσίες στους ψηλούς των Άρτσιμπαλντ και Τρίπκοβιτς ταξίδεψαν στην Αθήνα οι Ισπανοί, ενώ εκτός θα είναι και ο νεοαποκτηθείς Τζέραλντ Φιτς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φάμπιο Φακίνι (Ιταλία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία) και Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Τσεχία).

Το πρόγραμμα

5ος Όμιλος
Κάχα Λαμποράλ-Λιέτουβος Ρίτας 86-89
Παναθηναϊκός-Ουνικάχα Μάλαγα (27/1, 21:45)

6ος Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λοτομάτικα Ρόμα (27/1, 21:00)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Μπαρτσελόνα (27/1, 21:45)

7ος Όμιλος
Παρτιζάν-Εφές Πίλσεν 76-79
Σιένα-Ρεάλ Μαδρίτης 68-78

8ος Όμιλος
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός 64-71
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Βαλένθια (27/1, 21:45)

Πηγή: sport-fm.gr