Ένα αυτογκόλ του Πάντσιλ στο 53ο λεπτό ήταν αρκετό για να κάμψει η Λίβερπουλ την αντίσταση της Φούλαμ στο «Άνφιλντ» και να επικρατήσει με σκορ 1-0. Οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς συνέχισαν έτσι το θετικό σερί τους και θα μπορούσαν να επικρατήσουν μάλιστα πιο εύκολα αν δεν είχε ακυρωθεί λανθασμένα ως οφσάιντ το γκολ του Τόρες στο 6’.

Ο αγώνας

Α΄ Ημίχρονο

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπαθώντας να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Το πέτυχε μάλιστα στο 6’ όταν ο Μεϊρέλες τροφοδότησε υπέροχα τον Τόρες με τον τελευταίο να ξεπερνά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά να μην πανηγυρίζει βλέποντας το σημαιάκι του επόπτη σηκωμένο. Το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ-σάιντ!

Οι «κόκκινοι» συνέχισαν επιθετικά και στο 11’ ο Στόκντεϊλ αναγκάστηκε να αποκρούσει εντυπωσιακά μία κεφαλιά του Μεϊρέλες. Ένα λεπτά αργότερα έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο σουτ του Τζέραρντ και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο ρυθμός κάπου εκεί έπεσε λίγο με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν και να πιστεύουν στο γκολ. Λίγο έλειψε μάλιστα να προηγηθούν αν ο Ρέινα δεν αντιδρούσε σωστά στις προσπάθειες των Ντέμπσεϊ και Τζόνσον στο 28’ και 29’ αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι συνήλθαν άμεσα και άρχισαν να ανεβάζουν πάλι στροφές ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα και κυκλοφορώντας την μπάλα, χωρίς να μπορούν όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις οχτώ λεπτά αργότερα.

Στο 53’ ο Τόρες σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πάντσιλ στην προσπάθειά του να διώξει υπό την πίεση του Μεϊρέλες πέτυχε το αυτογκόλ βάζοντας τους αντιπάλους μπροστά στο σκορ.

Στο 58’ η Φούλαμ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα όμως το σουτ του Ντέμπσεϊ αποκρούστηκε από τον Ρέινα και εκεί ο ρυθμός έπεσε.

Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πολύ σκληρό με δυνατά μαρκαρίσματα και ο διαιτητής προσπάθησε να το αφήσει να κυλήσει με λίγα σφυρίγματα και ακόμη λιγότερες κάρτες.

Οι «κόκκινοι» κοιτούσαν περισσότερο να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη παρά να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ και τελικά τα κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσουν μία πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για ανάκαμψη.

Πηγή: sport-fm