Τη βραδιά της 18ης Απριλίου 2024 ο Ολυμπιακός κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να προκριθεί σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα στο Europa Conference League αποκλείοντας τη Φενέρμπαχτσε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κατεβαίνει στη συνέχεια πανευτυχής στα αποδυτήρια.

Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε από τη βραδιά που οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τη δική τους υπέρβαση στην Ευρώπη και η ΠΑΕ έβγαλε το βίντεο με όσα κατέγραψε η παρακάμερα στο γήπεδο της Φενέρ. Η αγωνία στα πέναλτι, οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στο τέλος και το πάρτι που ακολούθησε στα αποδυτήρια.

Εκεί όπου βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος αποθεώθηκε από τους παίκτες τόσο κατά την είσοδό του όσο και στο τέλος της ομιλίας του.

«Σήμερα γράψαμε ιστορία. Γράψαμε ένα ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε σε ημιτελικούς ευρωπαϊκού Κυπέλλου και επίσης στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη ήταν η πρώτη φορά που είχαμε νίκη σε αυτή τη φάση», είπε αρχικά προς την ομάδα ο Μαρινάκης και συνέχισε.

«Θέλω να σας συγχαρώ ακόμα και για σήμερα. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και επίσης μία πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα, πρέπει να το παραδεχθούμε. Ειδικά όταν είχαμε τη μπάλα η ατμόσφαιρα ήταν καυτή».

Τέλος, δείχνοντας προς τον προπονητή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο διοικητικός ηγέτης των Ερυθρόλευκων είπε προς τους παίκτες: «Ξέρετε τι μου αρέσει σε αυτόν; Τον ανανεώσαμε όταν χάσαμε 1-4 στο Καραϊσκάκη γιατί μας αρέσουν τα δύσκολα και μας αρέσει να κερδίζουμε σε δύσκολες συνθήκες».