Η FIFA καθιερώνει από το 2025 το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξάγεται κάθε τετραετία και είναι κοντά σε συμφωνία με την Apple για τα τηλεοπτικά δικαιώματά του με το ποσό να φτάνει στο ένα δισ. δολάρια, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Είναι μία διοργάνωση στην οποία οι ομάδες θέλουν να παίρνουν μέρος παρά την κούραση από τα έξτρα παιχνίδια. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η συμμετοχή σημαίνει αυτομάτως 50 εκατ. ευρώ στο ταμείο. Ποσό που κανένα ποδοσφαιρικό κλαμπ δεν μπορεί να… προσπεράσει, οπότε υπάρχει πλέον κίνητρο για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Μια διοργάνωση στην οποία θα παίρνουν μέρος 32 ομάδες και ήδη ξέρουμε πολλές από αυτές που θα είναι στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2025. Από την Ευρώπη, συγκεκριμένα, οι 12 ομάδες θα είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Ίντερ, Πόρτο, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σάλτσμπουργκ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι

Από την Ασία που θα έχει 4 ομάδες έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχής τους οι Ουλσάν, Αλ Χιλάλ και Ουράβα, από την Αφρική έχουν ήδη προκριθεί οι Καζαμπλάνκα και Αλ Αχλί ενώ αναμένονται άλλες δύο, από την κεντρική και βόρεια Αμερική έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή οι Μοντερέι, Σιάτλ, Λεόν και αναμένεται άλλη μία, από τη νότια Αμερική έχουν προκριθεί οι Παλμέιρας, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε και αναμένονται άλλες τρεις, από την Ωκεανία θα συμμετέχει η Όκλαντ Σίτι και από τις ΗΠΑ δεν έχει βγει ακόμη η ομάδα.

Όπως και να έχει, όλες αυτές οι ομάδες, συν τις υπόλοιπες που θα προκριθούν, θα βάλουν πολλά λεφτά στα ταμεία τους και πολλά θα είναι τα λεφτά που θα πάρει και η FIFA από την Apple αν οριστικοποιηθεί το deal για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Στο ένα δισ. δολάρια, συγκεκριμένα, υπολογίζονται τα έσοδα για την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αν και υπάρχουν στελέψη της που δεν συμφωνούν με αυτό και ο λόγος είναι πως για να παρακολουθήσει κάποιος τους αγώνες θα πρέπει να είναι συνδρομητής του Apple TV.