Αυτή ήταν η τρίτη φορά που συνάντησα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τις δύο προηγούμενες ήταν αλήθεια ότι πολλά πολλά δεν ήταν δυνατόν ούτε να πούμε ούτε να καταλάβω. Η πρώτη ήταν την ιστορική ημέρα που έγινε η συνέντευξη Τύπου παράδοσης – παραλαβής της ΠΑΕ από τον Σωκράτη Κόκκαλη και η δεύτερη στον εισαγγελέα όταν είχα κληθεί ως διευθυντής της εφημερίδας SportDay και ο κύριος Μαρινάκης ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο περιπτώσεις δεν ήταν κατάλληλες για χαλαρή κουβέντα.

Χθες όμως όλα ήταν αλλιώς και σε αυτό βοήθησε και το υπέροχο κρασί της ψαροταβέρνας που φιλοξένησε περίπου 60 δημοσιογράφους που είχε καλέσει για δείπνο η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρός της.

Πάμε όμως κατευθείαν στο… κυρίως πιάτο και ακολούθως θα σας μεταφέρουμε και τις εντυπώσεις μας από το δείπνο που είχε τόσο πολύ ενδιαφέρον που όσο και αν ακούγεται παράξενο κράτησε περισσότερες από 5 ώρες. Το ραντεβού ήταν για τις 10 και τις… καλημέρες τις είπαμε λίγο μετά τις 3 το πρωί. Δείγμα όχι μόνο ότι το φαγητό ήταν υπέροχο, αλλά η συζήτηση απολαυστική.

Στο ψητό λοιπόν… Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε πολλά με σημαντικότερη είδηση όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις την μεταγραφική. Ο Κώστας Νικολακόπουλος μόλις ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάθισε στο δικό του τραπέζι δεν άντεξε στον πειρασμό και έκανε αμέσως την πρώτη ερώτηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ήταν και η τελευταία από μέρους του, ανεξάρτητα αν συνολικά πρέπει να ξεπέρασε τις 30 ερωτήσεις. Πόσους παίκτες έχετε κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι ρώτησε ο Κώστας και ο Μαρινάκης χωρίς να σκεφτεί πολύ απάντησε τέσσερις. Για την ακρίβεια επειδή ο Κώστας του είπε εκτός του Χαβίτο, ο Μαρινάκης απάντησε, χωρίς τον Χαβίτο τρεις.

Το υπόλοιπο της βραδιάς σε όλα τα τραπέζια κύλησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δέχεται τουλάχιστον είκοσι φορές την παραίνεση από πολλούς να πει τα ονόματα, αλλά πάντα με χιούμορ έλεγε. Για να δούμε πόσο καλοί ρεπόρτερ είστε και ποιος θα τους βρει και τους τέσσερις. Να δουλέψετε και εσείς λίγο. Εγώ σας έδωσα την βασική είδηση εσείς τώρα πρέπει να την ψάξετε. Ακόμη και στην πίεση του γίγαντα Δημήτρη Μώρου που την στιγμή που αποχαιρετούσαμε και φεύγαμε, γύρω στις 3 τα ξημερώματα επέμενε. Πρόεδρε δεν μας λες και τα άλλα τρία ονόματα γιατί μέχρι αύριο θα διαβάσετε 200 ονόματα ποδοσφαιριστών που έχετε κλείσει. Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση. Και τι σας πειράζει, τα ονόματα και οι μεταγραφές πουλάνε…

Το ύφος του σε όλες τις απαντήσεις ήταν τόσο χαλαρό και καλοδιάθετο, που πολλοί από εμάς σε διάφορα ζητήματα αναρωτηθήκαμε αν μιλάει σοβαρά ή κάνει πλάκα. Αν θέλετε την άποψη μου στις 4 μεταγραφές που είπε ότι είναι κλεισμένες για το καλοκαίρι, δεν έκανε πλάκα, αλλά δεν είναι και ακριβώς κλεισμένες με την έννοια ότι δεν έχουν πέσει και οι υπογραφές. Πρόκειται για παίκτες που αρέσουν στον Ολυμπιακό, τους έχουν τσεκάρει οι σκάουτερ, έχει δώσει το πρώτο οκέι ο Βαλβέρδε, τα οικονομικά δεδομένα είναι γνωστά στους ανθρώπους του Ολυμπιακού και είναι στο χέρι του να πέσουν και οι υπογραφές. Απλώς με κάποιον από αυτούς απομένουν μόνο οι υπογραφές (βλέπε Χαβίτο) με κάποιον άλλον απομένει το τελικό τσεκάρισμα, και με κάποιον άλλον να πέσει λίγο η τιμή. Το ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις παίκτες είναι κάτι που θα σας το παρουσιάσουμε σε ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μη χάσετε σε λίγο τι είπε ο Μαρινάκης για Πατέρα, Βαλβέρδε, τους Ελληνες παίκτες, την Γιουβέντους, αλλά και ποιοι είναι οι τέσσερις μεταγραφές που έχουν ήδη κλείσει. Ακόμη η πολύ σπουδαία μεταγραφή που δεν προχώρησε και τι μπορεί να γίνει με τον Κουμόρτζι.

Πηγή: sportfm.gr