Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο Masters του Μόντε Κάρλο αφού νίκησε με 2-1 τον Γιανίκ Σίνερ στον ημιτελικό και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, επιστρέφοντας παράλληλα στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Έλληνας τενίστας άρχισε τις υποχρεώσεις στο τουρνουά αποκλείοντας τον Λάσλο Τζέρε, ακολούθησε η νίκη επί του Τομάς Μαρτίν Ετσεβερί, επόμενο «θύμα» ήταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στη συνέχεια νίκησε και τον Κάρεν Κατσάνοφ και τελικά βρήκε μπροστά του στον ημιτελικό τον Σίνερ, με το πρώτο σετ να κρίνεται στο τρίτο game.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τσιτσιπάς έκανε break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του φτάνοντας στο 6-4, κάνοντας το πρώτο βήμα προς τον τελικό. Στο δεύτερο σετ, όμως, ήρθε η αντίδραση του Ιταλού, ο οποίος έκανε αμέσως break, βρέθηκε μπροστά με 3-0 και τελικά πήρε το σετ με 6-3 και έκανε το 1-1.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς δέχθηκε αμέσως break και βρέθηκε πίσω με 4-2, κάπου εκεί όμως, εκμεταλλευόμενος και το πρόβλημα του Σίνερ στον οπίσθιο μηριαίο, άρχισε η ανατροπή, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να φτάνει στο 6-4 και να κάνει το 2-1, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Κάσπερ Ρουντ.

Τα σετ: 6-4, 3-6, 6-4