Μια εκπληκτική Αταλάντα νίκησε με 3-0 τη Λίβερπουλ εκτός έδρας και είναι με το… 1,5 πόδι στους «4» του Europa League, εκεί όπου φιλοδοξεί να βρεθεί και η Ρόμα που με γκολ του Μαντσίνι νίκησε με 1-0 τη Μίλαν στο Σαν Σίρο, στο πρώτο μέρος του ιταλικού εμφυλίου.

Το αποτέλεσμα της βραδιάς, φυσικά, ήταν αυτό του Άνφιλντ, εκεί όπου η εκπληκτική Αταλάντα με μεγάλο πρωταγωνιστή νίκησε με 3-0 τη Λίβερπουλ και ετοιμάζεται σιγά-σιγά για τους ημιτελικούς. Ο Ιταλός φορ ήταν αυτός που έκανε τόσο το 0-1 στο 38′ όσο και το 0-2 στο 60′, με τον Πάσαλιτς να διαμορφώνει το τελικό 0-3 στο 83′, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Προβάδισμα με Μαντσίνι η Ρόμα

Το ζευγάρι με την περισσότερη… ίντριγκα στους προημιτελικούς είναι αυτό ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρόμα αφού μιλάμε για «εμφύλιο» και μετά την πρώτη μάχη οι Ρωμαίοι είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση, αφού επικράτησαν με 1-0 στην έδρα των Μιλανέζων χάρη στο γκολ του Μαντσίνι στο 17ο λεπτό με κεφαλιά.

Καθάρισε στο τέλος η Λεβερκούζεν

Στη Γερμανία η Λεβερκούζεν, η οποία ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της, υποδέχθηκε τη Γουέστ Χαμ και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο χωρίς γκολ, μέχρι που ήρθε το τελευταίο 10λεπτο: 1-0 στο 83′ ο Χόφμαν, 2-0 στο 91′ ο Μπονιφάς και η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο θα πάει στην Αγγλία για τη ρεβάνς έχοντας πολύ καλό προβάδισμα.

Τον πρώτο λόγο η Μπενφίκα

Τέλος, στη Λισαβόνα η Μπενφίκα υποδέχθηκε τη Μαρσέιγ και άνοιξε το σκορ στο 16′ με τον Σίλβα, για να έρθει στο 52′ το 2-0 από τον Ντι Μαρία. Παρ’ όλα αυτά, οι Γάλλοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, στο 67′ με τον Ομπαμεγιάνγκ και η ρεβάνς στο Βελοντρόμ θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Μίλαν – Ρόμα 0-1
Λεβερκούζεν – Γουέστ Χαμ 2-0
Μπενφίκα – Μαρσέιγ 2-1
Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-1