Με τον Σβαμπ να μπαίνει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και να πετυχαίνει δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ που βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 3-1 τη Λαμία για την 3η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League, παραμένοντας δυνατά στη μάχη του τίτλου.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, οι γηπεδούχοι ήθελαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ και όντως υπήρξε τέτοιο στο παιχνίδι. Μόνο που ήταν για τους φιλοξενούμενους… Στο 7′ οι Κεντζιόρα και Κοτάρσκι έκαναν τραγικό λάθος και ο Μαρτίνες είπε «ευχαριστώ» και έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 0-1.

Εξέλιξη που αιφνιδίασε τους Ασπρόμαυρους και στο 15′ πίστεψαν ότι το σοκ ήταν μεγαλύτερο αφού ο Τσιλούλης βρήκε δίχτυα με ωραίο πλασέ αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 0-1 αλλά θα μπορούσε να γίνει 0-2 και λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 18′ με την κεφαλιά του Σλίβκα αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά για τον ΠΑΟΚ και στο 21′ η Λαμία είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Λέικ -μετά το γύρισμα του Τσιλούλη- αλλά το πλασέ του ήταν πολύ κακό, με τους οπαδούς των γηπεδούχων στις εξέδρες να απορούν με όσα έβλεπαν… Το ίδιο φυσικά και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει και να μην έχει ούτε μία φάση στα πρώτα 40 λεπτά, πριν έρθει τελικά η ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στο 45’+3′ ο Ζίβκοβιτς σέντραρε και ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έκανε το 1-1, αφιερώνοντας το γκολ στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, για τους οποίους ο Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου, περιμένοντας καλύτερη απόδοση από την ομάδα του.

Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν από το ξεκίνημα του β’ μέρους με στόχο το δεύτερο γκολ και πλησίασαν σε αυτό στο 61′ με την κεφαλιά του Σαμάτα που έφυγε λίγο άουτ, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 63′, νέα ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη που δεν μπόρεσε να βρει στόχο μετά την απόκρουση του Κοσέλεφ σε σουτ του Τάισον.

Στο 67′ ήταν η σειρά του Ζίβκοβιτς να σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε μεγάλη επέμβαση και στο επόμενο λεπτό η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στην κεφαλιά του Μιχαηλίδη, με τον δικέφαλο του βορρά να αυξάνει την πίεση και να βρίσκει τελικά τη λύση στο 70′: Σουτ του Σβαμπ, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή, και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε, πλέον, το προβάδισμα, είχε ηρεμία, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και από το 88ο λεπτό είχε και σιγουριά για τη νίκη αφού ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Κορνέζου στον Σαμάτα και ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με το δεύτερό του γκολ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σοάρες (46′ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (81′ Σάστρε), Τσιγγάρας (46′ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ (46′ Τάισον), Σαμάτα.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες (46′ Σαντάνα), Μαρτίνεθ (87′ Τόσιτς), Σλίβκα (78′ Μάλτσι), Τσιλούλης, Λέικ (78′ Στάνκο).