Ο Σάντρο Τονάλι τιμωρήθηκε από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με αποκλεισμό δέκα μηνών τον περασμένο Οκτώβριο για παράνομα στοιχήματα όταν ήταν παίκτης της Μίλαν και τώρα ετοιμάζεται να τον τιμωρήσει και η αγγλική για τα στοιχήματά του ως παίκτης της Νιούκαστλ.

Ο διεθνής Ιταλός χαφ δεν θα είναι στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του για το Euro 2024 αφού μετράει ανάποδα για τη λήξη της τιμωρίας που του επιβλήθηκε για το γεγονός ότι όσο έπαιζε στη Μίλαν είχε στοιχηματίσει σε αγώνες ποδοσφαίρου. Κάτι που απαγορεύεται φυσικά.

Ο Τονάλι, προφανώς, πίστευε ότι τα μπλεξίματά του έλαβαν τέλος έπειτα από αυτό, δεν είναι έτσι όμως, αφού τώρα ήταν η σειρά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να του απαγγείλει επισήμως κατηγορίες για 50 παράνομα στοιχήματα από τις 12 Αυγούστου ως τις 12 Οκτωβρίου 2023.

Ο Ιταλός χαφ έχει προθεσμία ως τις 5 Απριλίου για να απολογηθεί και η αγγλική ομοσπονδία, η οποία δεν ανακοίνωσε αν πόνταρε σε αγώνες της Premier League ή όχι, μπορεί απλά να επιβεβαιώσει την ποινή που είχε αποφασίσει η ιταλική ή να την αυξήσει. Και η λογική λέει ότι θα συμβεί το δεύτερο.