Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον είχες συγκλονίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στις αρχές Ιανουαρίου ανακοινώνοντας ότι έχει ένα χρόνο ζωής, το πολύ, ακόμη λόγω καρκίνου και εξέφρασε την επιθυμία του να κάτσει έστω για μια φορά στον πάγκο της Λίβερπουλ, όπως και έγινε τελικά.

Ο 76χρονος Σουηδός έζησε αρκετές μεγάλες στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως προπονητής, έχοντας δουλέψει σε Μπενφίκα, Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι, Λάτσιο, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και εθνική Αγγλίας, ποτέ όμως δεν συνεργάστηκε με τη Λίβερπουλ, η οποία ήταν και είναι η ομάδα που αγαπάει.

Όταν, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι οι γιατροί τού δίνουν το πολύ ένα χρόνο ζωής ακόμη, το αγγλικό κλαμπ κινητοποιήθηκε και αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του Έρικσον. Έτσι, τον επέλεξαν ως μέλος του προπονητικού τιμ της ομάδας των θρύλων, η οποία το Σάββατο (23/3) αντιμετώπισε στο Άνφιλντ την αντίστοιχη του Άγιαξ.

Ένα ματς που απέκτησε ξεχωριστή σημασία λόγω της παρουσίας του Σουηδού, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση καθώς έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο και κατευθυνόταν προς τον πάγκο που πάντα ονειρευόταν.