Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου τον Ιανουάριο αποκαλύπτοντας πως έχει καρκίνο και ότι του μένει ένας χρόνος ζωής, με τη Λίβερπουλ να ανακοινώνει ότι θα κάνει πραγματικότητά το όνειρό του και θα του δώσει τη δυνατότητά του να κάτσει στον πάγκο της σε ένα ματς στο Άνφιλντ.

Ο 76χρονος Σουηδός πρώην προπονητής είχε παραχωρήσει συνέντευξη τον Ιανουάριο και είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από καρκίνο το πάγκρεας και ότι η ασθένεια είναι σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να του απομένει ένας χρόνος ζωής. Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη είπε και ότι είναι οπαδός της Λίβερπουλ και πάντα ήθελε να γίνει προπονητής της.

Ο Έρικσον δούλεψε σε Μπενφίκα, Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι, Λάτσιο, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και εθνική Αγγλίας και τώρα θα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί στον πάγκο της Λίβερπουλ σε ένα παιχνίδι στο Άνφιλντ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομάδα, ο Σουηδός θα είναι στο προπονητικό τιμ της ομάδας των θρύλων που θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη του Άγιαξ στις 23 Μαρτίου. Ένα ματς που αποκτά ξεχωριστή σημασία, πλέον, λόγω της παρουσίας του Έρικσον.