Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε ως τον τελικό του Indian Wells και προσπάθησε να κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ, στο δεύτερο μάλιστα χωρίς να πάρει ούτε game.

Ήταν ο 10ος τελικός στην καριέρα της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία κυνηγούσε τον 3ο της τίτλο, αν και ήξερε, όπως και όλοι, ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Η Σβιόντεκ, άλλωστε, είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι η καλύτερη του κόσμου δηλαδή αυτή τη στιγμή και το γιατί, δυστυχώς, για τη Σάκκαρη, το απέδειξε ξανά.

Η Πολωνή πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και από εκεί και πέρα μπήκε στο δεύτερο με στόχο να… ισοπεδώσει τη Μαρία και δυστυχώς το έκανε: 6-0. Δεν χωράει κριτική, με λίγα λόγια, στο δεύτερο σετ, με τη Σβιόντεκ να επιβεβαιώνει την ανωτερότητά της και να φτάνει στην κατάκτηση του 19ου τίτλου στην καριέρα της, έχοντας 8 νίκες σε 10 τελικούς σε 1000άρια τουρνουά.

Η Σάκκαρη δεν κατάφερε, επομένως, να κατακτήσει τον 3ο τίτλο της καριέρας της, παρ’ όλα αυτά κρατάει την πορεία ως τον τελικό του Indian Wells και από εδώ και πέρα θα πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα και να τα πάει εξίσου καλά και στα επόμενα τουρνουά στα οποία θα συμμετάσχει.

Τα σετ: 6-4, 6-0