Σε ένα τρομερό παιχνίδι που κρίθηκε τελικά στα πέναλτι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία στο 90λεπτο και στην παράταση επικράτησε με 2-1, απέκλεισε με 3-2 την Ίντερ που είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και προκρίθηκε στους «8» του Champions League, όπως και η Ντόρτμουντ που καθάρισε με 2-0 την Αϊντχόφεν.

Στο Metropolitano το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του και ευκαιρίες για τους Ισπανούς, οι Ιταλοί όμως ήταν αυτοί που σκόραραν πρώτοι και συγκεκριμένα στο 33′ με τον Ντιμάρκο μετά την πάσα του Μπαρέλα που τον έβγαλε σε θέση βολής.

Το 0-1, όμως, δεν έμεινε παρά ελάχιστα, αφού στο 35′ το λάθος του Παβάρ που δεν βρήκε τη μπάλα για να την απομακρύνει έδωσε την ευκαιρία στον Γκριεζμάν να κάνει το 1-1 από κοντά.

Αυτό ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και αυτό ήταν το σκορ, παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, μέχρι και το 87′, όταν ο Ντεπάι, ο οποίος είχε δοκάρι δύο λεπτά νωρίτερα, πήρε την κάθετη του Σαούλ και νίκησε τον Ζόμερ για το 2-1, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί το σκορ δεν άλλαξε και τελικά όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου οι Σάντσες, Κλάασεν και Λαουτάρο αστόχησαν για την Ίντερ, με την Ατλέτικο να επικρατεί με 3-2 και να παίρνει την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

Καθάρισε την Αϊντχόφεν η Ντόρτμουντ

Το σκορ του πρώτου αγώνα άφηνε τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την πρόκριση στον επόμενο γύρο, από νωρίς όμως οι Γερμανοί φρόντισαν να δείξουν ότι ήταν το φαβορί: Χαμένη ευκαιρία στο 2′ με το τετ α τετ του Μάατσεν που νικήθηκε από τον Μπενίτες, 1-0 στο 3′ με σουτ του Σάντσο εκτός περιοχής.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο γκολ, το οποίο τελικά πέτυχαν στο 77′ με τον Φίλκρουγκ αλλά ο έλεγχος του VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και ακυρώθηκε.

Το ματς, επομένως, παρέμενε στο 1-0 και η Αϊντχόφεν έψαχνε το γκολ για την παράταση, όσες ευκαιρίες δημιούργησε όμως τις χάσε και τελικά… τιμωρήθηκε στο 95′, όταν ο Ρόις, μετά το λάθος της άμυνας σε γέμισμα του Κόμπελ, πλάσαρε τον Μπενίτες για το 2-0, σφραγίζοντας την πρόκριση της Ντόρτμουντ.