Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa Conference League και είναι με το… 1,5 πόδι εκτός Ευρώπης, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει λόγο για μια κακή βραδιά ενώ ο Σαντιάγκο Έσε στάθηκε στην αποτελεσματικότητα των Ισραηλινών.

Οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν τη νίκη ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς αλλά τελικά ήρθε ήττα και μάλιστα πολύ βαριά. Το 1-4 σημαίνει και αποκλεισμός εκτός κι αν στη ρεβάνς, η οποία θα διεξαχθεί στη Σερβία, γίνει ένα θαύμα, με τον προπονητή της ομάδας να μην έχει όρεξη για πολλά λόγια στις πρώτες του δηλώσεις στην Cosmote TV αμέσως μετά τη λήξη.

«Νομίζω ήταν μια κακή βραδιά γενικά. Η Μακάμπι πέτυχε δύο γρήγορα γκολ και σε τρεις προσπάθειες της σκόραρε τρεις φορές», ήταν τα λόγια του Μεντιλίμπαρ και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας από το Ισραήλ στάθηκε και ο Έσε.

«Δεν ήταν η βραδιά μας σήμερα. Ξεμαρκαρίστηκαν πολύ εύκολα σε δύο φάσεις πολύ γρήγορα στην αρχή του παιχνιδιού, έβαλαν δύο γκολ. Νομίζω πως αυτό ήταν ένα πολύ κακό ξεκίνημα από την πλευρά μας

Στη συνέχεια εμείς προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, εκείνοι με τρεις προσπάθειες κατάφεραν να βάλουν τρία γκολ. Πραγματικά ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί και εμείς πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσουμε το κομμάτι της άμυνας», είπε ο Αργεντίνος χαφ.