Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Πέμπτη (7/3) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa Conference League και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι περιμένει την πρόκριση ως δώρο από τους παίκτες του στις 14 του μήνα που είναι η ρεβάνς και τα γενέθλιά του, συμπληρώνοντας πως έχει αποφασίσει για το πώς θα παρατάξει την ομάδα.

Οι Ερυθρόλευκοι θα φιλοξενήσουν τους Ισραηλινούς με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα προς τους προημιτελικούς της διοργάνωσης και ο Ισπανός προπονητής είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου…

Για το αν περιμένει το μισό δώρο από τους παίκτες του στον αγώνα της Πέμπτης: «Ελπίζω το δώρο να έρθει στις 14 γιατί θα σημαίνει ότι θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω πέρα από δύο καλά παιχνίδια και δύο καλά αποτελέσματα. Στις 14 του μήνα θέλω να πάρω αυτό το δώρο».

Για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και αν είναι πιο δύσκολη αντίπαλος από ό,τι η Φερεντσβάρος: «Βρισκόμαστε σε μία επόμενη φάση και για να φτάσουμε εκεί χρειάστηκε να παίξουμε προκριματικό γύρο, κάτι που δεν χρειάστηκε η Μακάμπι, πράγμα που σημαίνει ότι είχε κάνει καλή δουλειά. Είναι μία ομάδα που έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της εδώ και καιρό και πρέπει να το λάβουμε υπόψιν».

Για την αρνητική παράδοση κόντρα σε ομάδες από το Ισραήλ: «Υπάρχουν κάποιοι που αν δεν το λέγατε δεν θα το είχαν προσέξει. Είναι οξύμωρο να λέμε ότι δεν είναι μεγαθήρια, αλλά να μην τους έχουμε κερδίσει. Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι είναι δυνατός αντίπαλος, θα κάνουμε τα πάντα και ελπίζουμε τα πράγματα να αλλάξουν υπέρ του Ολυμπιακού».

Για την 11άδα και αν έχει πάρει τις αποφάσεις του: «Ναι, είναι σχεδόν όλα αποφασισμένα, θα περιμένουμε και την τελευταία προπόνηση. Έχω αποφασίσει πώς θα παίξουμε και ποιοι θα παίξουν».

Για τον Ρόμπιν Κιν, ο οποίος είναι ένας νέος προπονητής: «Δεν νομίζω πως είναι μειονέκτημα, τα πηγαίνει πολύ καλά, τα έχει καταφέρει καλά ως τώρα, έχει κάνει καλή δουλειά. Να νιώθει περήφανος και να μην κοιτάζει τι κάνει ο καθένας, να είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά του, παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη του χρονιά ως προπονητής».