Ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αφού ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό και οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα τον έβγαζε οριστικά από τη μάχη του τίτλου, στο δεύτερο όμως κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει με 2-1, χάρη σε αυτογκόλ του Τορεχόν και γκολ του Ελ Κααμπί.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, ο ρυθμός βελτιώθηκε και μαζί άρχισε να βελτιώνεται και το θέαμα αφού ήρθαν και οι πρώτες καλές προσπάθειες εκατέρωθεν. Όπως, για παράδειγμα, αυτή του 19ου λεπτού για τους Ερυθρόλευκους με το διαγώνιο σουτ του Μασούρα που έφυγε ελάχιστα άουτ ή αυτή του 23ου για τους Αγρινιώτες με το σουτ του Καμπράλ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που απειλούσαν περισσότερο, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 30′ με το σκαστό σου του Ιμπόρα από το ύψος του πέναλτι, μετά την κεφαλιά-πάσα του Ελ Κααμπί, που απέκρουσε ο Τσάβες, οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα.

Στο 33′ οι Ντίας και Φρ. Ντουάρτε συνεργάστηκαν ωραία και ο δεύτερος με δυνατό σουτ εντός περιοχής εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει, πλέον, για τον Ολυμπιακό, για τον οποίο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν άργησε να αρχίσει τις αλλαγές στο β’ μέρος, χωρίς όμως να αλλάζει η εικόνα του παιχνιδιού. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή μπάλας 61% αλλά δεν είχαν κενούς χώρους και δεν μπορούσαν να απειλήσουν πραγματικά τον Παναιτωλικό, ο οποίος αμυνόταν σωστά και έβλεπε τα λεπτά να περνάνε χωρίς να νιώθει κάποιο μεγάλο κίνδυνο.

Όπως έγινε πριν λίγες μέρες κόντρα στον ΠΑΟΚ όμως, έτσι και τώρα, η τύχη δεν ήταν με την ομάδα του Αγρινίου… Με κόντρα στον Τορεχόν στο 72ο λεπτό είχαν ισοφαρίσει οι Θεσσαλονικείς, με αυτογκόλ του Τορεχόν στο 72ο λεπτό (!) μετά το γύρισμα του Ζέλσον Μαρτίνς από δεξιά ισοφάρισαν και οι Πειραιώτες (1-1). Και από εκεί και πέρα, όπως ο ΠΑΟΚ έτσι και ο Ολυμπιακός δεν άργησε να κάνει την ανατροπή.

Στο 79′ ο Ελ Κααμπί έκλεψε από τον Μαλή, απέφυγε τον Τσάβες και πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-2 παρά την προσπάθεια του Στάγιτς να απομακρύνει, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό που παραμένει στη μάχη του πρωταθλήματος.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε (68’ Στάγιτς), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70’ Τορεχόν), Πέρες, Ντουάρτε, Μπουζούκης (61’ Τσιγγάρας), Καρέλης (68’ Ζοάο Πέντρο), Ντίας (61’ Σενγκέλια).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Βέζο (90’ Ντόη), Ρέτσος, Ορτέγκα, Ιμπόρα (59’ Έσε), Τσικίνιο, Ποντένσε, Καμπράλ (59’ Ζέλσον Μαρτίνς, 83’ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (60’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.