Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες φόρεσαν τα χακί την Τρίτη (20/2) για να ορκιστούν ως αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έκρυψε τη χαρά του με ανάρτησή του στα social media, νιώθοντας ότι νιώθει τιμή, όπως και όλοι οι αθλητές, για αυτή την αναγνώριση.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας, η οποία έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) και στην οποία βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι Ολυμπιονίκες έβγαλαν φωτογραφίες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και έκαναν τις σχετικές αναρτήσεις στα social media.

Ανάμεσά τους, φυσικά, και ο Πετρούνιας, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram: «Βαθμός : Ανθυπολοχαγός ! Νιώθω μεγάλη τιμή για την ένταξη των Ολυμπιονικών στην οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων ! Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την αναγνώριση των κόπων μας!».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στέφανος Ντούσκος, χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Τόκιο, ο οποίος έγραψε: «Με μια αίσθηση βαθιάς τιμής ανακοινώνω σήμερα την ένταξη μου ως Ανθυπολοχαγός στο Πεζικό του Ελληνικού Στρατού. Είναι μεγάλη μου τιμή να συμπεριλαμβάνομαι στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, δίπλα σε αξιοσέβαστους Ολυμπιονίκες και συναδέλφους που μοιράζονται την ίδια αφοσίωση προς την πατρίδα».