Με πρωταγωνιστή τον Κόντε που βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τον Βόλο για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League και έβαλε φωτιά στη μάχη της παραμονής αφού πήγε στους 16 βαθμούς, όσους έχει και η Κηφισιά, στο -1 από τους Θεσσαλούς.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά σημαντικό σε ό,τι αφορά τη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού και άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 4′ με το τετ α τετ του Γκαρσία αλλά ο Νάγκι κατάφερε να αποκρούσει. Λίγα λεπτά μετά, στο 14′, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απεικήσουν με την κεφαλιά του Εραμούσπε που απέκρουσε δύσκολα ο Κόβατς και το ματς συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά για το γκολ.

Ένα γκολ που το πέτυχε, τελικά, ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 30′, όταν ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ και ο Κόντε με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες αφού οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν.

Αυτό, τελικά, θα γινόταν με την έναρξη της επανάληψης, αφού στο 47′ ο Ασεχνούν με υπέροχη εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Νάγκι και έκανε το 1-1, δίνοντας ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του για να κυνηγήσει την ανατροπή και τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, αντέδρασαν πολύ καλά. Ο ΠΑΣ παρέμεινε συγκεντρωμένος, έπαιζε για το δεύτερο γκολ, απείλησε στο 66′ με το πολύ καλό μακρινό σουτ του Παντελάκη που απέκρουσε δύσκολα ο Κόβατς και τελικά έκανε το 1-2 στο 72′ με νέο γκολ του Κόντε, αυτή τη φορά με πλασέ από κοντά μετά την πάσα του Κιάκου.

Ο Βόλος προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να κυνηγήσει την ισοφάριση στο υπόλοιπο του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κρατάει το σκορ, να παίρνει το τρίποντο και να βάζει φωτιά στη μάχη της παραμονής.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο (46’ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Γκλάβτσιτς (73’ Μωραϊτης), Ντε Καμπς (73’ Μπαριέντος), Κόμπα (46’ Τρουιγέ), Ασεχνούν, Ποπέσκου (62’ Ολιβέιρα), Γκαρσία.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι (61’ Σούλης), Οσέι-Τουτού, Κιάκος, Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Μπακαδήμας, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο (70’ Καραχάλιος), Ροσέρο (88’ Σόρια), Παμλίδης (70’ Ντε Μιρ), Κόντε.