Ένα σκηνικό που δεν προκαλεί καθόλου καλή εντύπωση έγινε στον εκτός έδρας αγώνα της Βόλφσμπουργκ με την Ουνιόν Βερολίνου για τη Bundesliga, με τη σύζυγο του Μόριτζ Γενς να δέχεται επίθεση από οπαδό των γηπεδούχων επειδή θήλαζε το παιδί της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Γερμανίας, η σύζυγος του Γενς θήλαζε το μωρό τους όταν ένας 70χρονος οπαδός της Ουνιόν Βερολίνου σηκώθηκε από τη θέση του και επιτέθηκε φραστικά στη γυναίκα, προς το μέρος της οποίας πέταξε στη συνέχεια και ένα παιχνίδι του γιου της το οποίο άρπαξε.

Η σύζυγος του παίκτη της Βόλφσμπουργκ ζητούσε, την ίδια ώρα, τη βοήθεια των ανθρώπων της ασφάλειας του γηπέδου, με την αστυνομία να αρχίζει έρευνα για το γεγονός και την ίδια να αναφέρει τα εξής σε ανάρτησή της στα social media…

«Το 2024, μια γυναίκα δεν μπορεί ακόμα να αισθάνεται ασφαλής να θηλάσει σε ένα «οικείο περιβάλλον» όπως μια οικογενειακή περιοχή σταδίου. Κανένας από τους ανθρώπους που ζήτησα βοήθεια δεν έκανε τίποτα. Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που όχι μόνο δεν καταδικάζει, αλλά και προστατεύει αυτούς τους τύπους ανίδεων ανθρώπων».

Όσο για την Ουνιόν, τοποθετήθηκε για το θέμα μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης: «Λυπούμαστε πολύ για αυτό το θέμα και προωθήσαμε την καταγγελία σας στον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας μας. Οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να θηλάζουν τα μωρά τους παντού χωρίς παρενόχληση. Ειδικά σε οικογενειακό χώρο. Προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, σας ευχαριστούμε που το μοιραστήκατε».