Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ασίας για δεύτερη φορά -και μάλιστα συνεχόμενη- στην ιστορία του πανηγυρίζει το Κατάρ, το οποίο νίκησε στον τελικό με 3-1 την Ιορδανία χάρη σε χατ-τρικ του Αφίφ με τρεις εκτελέσεις πέναλτι.

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 ήταν οι κάτοχοι του τίτλου και το φαβορί για τη νίκη στον τελικό, καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ στο 22′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αφίφ. Το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και παρέμενε και στο δεύτερο, μέχρι που ήρθε η απάντηση της Ιορδανίας.

Η ομάδα που έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης κόντρα σε κάθε πρόβλεψη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 67′ με τον Αλ Ναϊμάτ αλλά το Κατάρ είχε τον τρόπο για να προηγηθεί ξανά… Στο 73′ πήρε δεύτερο πέναλτι και ο Αφίφ ήταν ξανά εύστοχος, γράφοντας το 2-1.

Η Ιορδανία προσπάθησε για την ισοφάριση στη συνέχεια αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά στις καθυστερήσεις οι Καταριανοί κέρδισαν και τρίτο πέναλτι, με τον Αφίφ να εκτελεί ξανά και να κάνει χατ-τρικ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.