Ο Εζέκιελ Λαβέτσι είχε μπει σε νοσοκομείο στις αρχές Ιανουαρίου έπειτα από υπερβολική κατανάλωση χαπιών και ήταν διάφορα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τότε για το ποιο είναι το πρόβλημά του, με τον δικηγόρο του να αποκαλύπτει τελικά ότι πάσχει από μια ψυχική ασθένεια που ονομάζεται υπομανία.

Ο Αργεντίνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έκανε καριέρα στην Ευρώπη με Νάπολι και Παρί Σεν Ζερμέν ενώ ήταν επί σειρά ετών βασικό μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του, αναστάτωσε τους συμπατριώτες του με την ειαγωγή του στο νοσοκομείο στις αρχές του Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν διάφορα για το αλκοόλ ή ακόμη και τα ναρκωτικά. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη.

Όπως αποκάλυψε τώρα σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του, Μαουρίτσιο Ντ’Αλεσάντρο, ο Λαβέτσι δεν έχει πρόβλημα καταχρήσεων, έχει πρόβλημα με την υπομονία, μια ψυχική ασθένεια από την οποία πάσχει. «εν υποβάλλεται σε θεραπεία για κατάχρηση ναρκωτικών ή αλκοόλ, αλλά για μια ψυχιατρική διαταραχή που μπορεί να να βλάψει τον εαυτό του και προκαλείται από διάφορους παράγοντες», ήταν τα λόγια του δικηγόρου.

Όσο για το τι είναι η υπομανία; Είναι μία κατάσταση ψυχικής νόσου κατά την οποία το άτομο βρίσκεται να βιώνει ένα εσωτερικό αίσθημα χαράς, ευδαιμονίας και ευφορίας. Η συμπεριφορά του ατόμου αυτού χαρακτηρίζεται από υπερδραστηριότητα, πολυπραγμοσύνη, διάσπαση της προσοχής και ιδεοφυγή. Διακατέχεται από αισθήματα υπεροχής, παντοδυναμίας και υπερτίμησης του εαυτού του. Είναι ευερέθιστος, εκρηκτικός, θυμώνει και προσβάλλεται εύκολα. Γίνεται βασανιστικός, ενοχλητικός, προβληματικός για την οικογένεια, τους γύρω του ανθρώπους και θέλοντας να ικανοποιήσει τον εαυτό του, αγνοεί συχνά τις ανάγκες των άλλων.