Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League και με γκολ των Ντόη, Ναβάρο και Γιόβετιτς επικράτησε με 3-1 και πήρε το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να πλησιάσει στην κορυφή.

Οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν την εντύπωση ότι μπήκαν καλά στο παιχνίδι αφού χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά για να γίνουν για πρώτη φορά απειλητικοί, με τον Φορτούνη να περνάει την κάθετη για τον Μασούρα που πάτησε περιοχή αλλά αστόχησε με το σουτ. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός δεν ήταν και ο καλύτερος, με την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ να έχει πάντως μεγάλη ευκαιρία για το γκολ στο 19′ με τον Μασούρα μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.

Η ευκαιρία, επομένως, χάθηκε, όπως χάθηκε και αυτή του 30ου λεπτού, όταν οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ήταν ο Μασούρας αυτός που έκανε το γύρισμα για τον Φορτούνη, ο οποίος δεν κατάφερε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με τους Πειραιώτες να έχουν μεν φάσεις αλλά να μην εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και στο 51′ άγγιξε το γκολ με Μασούρα και Ναβάρο, μετά το γύρισμα του Κίνι, κανείς εκ των δύο όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Λίγα λεπτά μετά, όμως, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους… Στο 57′ ο Ντόη με συρτό μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Αθανασίου και έκανε το 1-0, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τα πάνω τους και να σκοράρουν και στο 59′ με τον Μασούρα σε τετ α τετ μετά την πάσα του Ζέλσον Μαρτίνς αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 1-0 αλλά όχι για πολύ, αφού στο 65′ ο Ναβάρο με πλασέ, μετά την πάσα του Μασούρα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το VAR να δείχνει αυτή τη φορά ότι δεν υπήρχε οφσάιντ και το γκολ να μετράει κανονικά. Ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι το ματς έλαβε πρόωρο τέλος αλλά δεν ήταν έτσι…

Στο 74′ ο Ρέτσος ανέτρεψε τον Τούτου, η εξέταση του VAR έδειξε ότι η ανατροπή ήταν εντός περιοχής και ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε πέναλτι και μείωσε σε 2-1 με την εύστοχη εκτέλεση του Κόντε, μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. Θετικό αποτέλεσμα που δεν ήρθε όμως, με τον Ολυμπιακό να βάζει και τρίτο γκολ τελικά. Όχι στο 88′, όταν η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το πλασέ του Ναβάρο, αλλά στο 93′ με τον Γιόβετιτς που έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το τελικό 3-1.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (73′ Καρβάλιο), Α. Όρτα (61′ Τσικίνιο), Μασούρας, Φορτούνης, Ζ. Μαρτίνς (73′ Ποντένσε), Ναβάρο (90′ Γιόβετιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος (82′ Έφορντ), Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα (82′ Τσαούσης), Ροσέρο (63′ Τούτου), Τζίμας, Μπάλαν (63′ Κόντε).