Με τον Πόνσε να κάνει χατ-τρικ και τους Κάλενς και Γιόνσον να βρίσκουν επίσης δίχτυα, η ΑΕΚ δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League και παρέμεινε στο -2 από την κορυφή.

Η Ένωση προερχόταν από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και από τον αποκλεισμό από τον Άρη στο κύπελλο Ελλάδας, οπότε ήταν απαραίτητο να βγάλει μια αντίδραση. Και την έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο είναι η αλήθεια αφού συνέτριψε εκτός έδρας μια ομάδα που μετρούσε 13 συνεχόμενα παιχνίδια, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, χωρίς ήττα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της αφού μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Πόνσε μετά τη μπαλιά του Πήλιου στην πλάτη της άμυνας. Ιδανικό ξεκίνημα, επομένως, για τους Κιτρινόμαυρους που απείλησαν στο 5′ με το σουτ του Γιόνσον που έφυγε ελάχιστα άουτ και έκαναν τελικά το 0-2 στο 15′ με την προβολή του Πόνσε μετά το γύρισμα του Γκατσίνοβιτς από αριστερά.

Ο Αργεντίνος φορ είχε δώσει, επομένως, προβάδισμα νίκης από νωρίς στον δικέφαλο αετό που είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ανέβαζε ή κατέβαζε ρυθμό όποτε ήθελε και στο 29′ πλησίασε στο τρίτο γκολ με τον Τσούμπερ, την κοντινή προσπάθεια του οποίου απέκρουσε ο Τσιντώτας. Μικρό το κακό, όμως, για την ΑΕΚ αφού το 0-3 ήρθε λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 35′ με τον Κάλενς, από κοντά, μετά το κόρνερ του Γκατσίνοβιτς.

Το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί από νωρίς αφού ο Ατρόμητος όσο κι αν το ήθελε δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο η Ένωση μπήκε δυνατά, έψαξε το 4ο γκολ και το πέτυχε τελικά στο 58′ με διπλή προσπάθεια του Πόνσε μετά το γύρισμα του Ρότα και την απόκρουση, αρχικά, του Τσιντώτα.

Το πρώτο χατ-τρικ του Αργεντίνου φορ με τη φανέλα των Κιτρινόμαυρων ήταν γεγονός και στο 65′ ο Γιόνσον με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πήλιου, ανέβασε το σκορ στο 0-5, με τον Αλμέιδα να κάνει από εκεί και πέρα τις αλλαγές του και την ομάδα του να έχει τον πλήρη έλεγχο μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46΄ Τσιακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62΄ Ντε Μποκ), Κούντε (46΄ Ανγκιέλσκι), Γκονζάλεζ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (62΄ Ρομπάιγ), Βέργος, Βαλένσια (63΄ Ντιρξ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68΄ Φερνάντες), Άμραμπατ (68΄ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73΄ Πιζάρο), Τσούμπερ (73΄ Φαν Βέερτ), Πόνσε (68΄ Αραούχο).