Στην «Κεν Ρόσγουελ Αρίνα» του Σίδνεϊ έκανε πρεμιέρα η Εθνική Ελλάδας στο τουρνουά τένις εθνικών ομάδων, United Cup, όπου έχασε με 2-1 από τη Χιλή στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης.

Μετά τη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη στο μονό και την ήττα του Στέφανου Σακελλαρίδη, όλα θα κρίνονταν στο μεικτό διπλό. Εκεί επανεμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που νωρίτερα ένιωσε ενοχλήσεις στην πλάτη και δεν έπαιξε στο μονό. Ένωσε τις δυνάμεις του με τη Μαρία Σάκκαρη αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Ηττήθηκαν με 2-1 σετ (7-5,3-6,6-10) από το δίδυμο Τομάς Μπάριος Βέρα – Ντανιέλα Σέγουελ και η Χιλή πήρε τη συνολική νίκη με 2-1.

Παρόλο που φάνηκε πως τους έλειπε ρυθμός, το ταλέντο τους και η εμπειρία τους έκανε τη διαφορά στο πρώτο σετ καθώς πραγματοποίησαν επική ανατροπή στο tie-break για να κάνουν το 1-0 γυρίζοντας το εις βάρος τους 5-1 σε 7-5 προκαλώντας ντελίριο στο κοινό που βρισκόταν στις εξέδρες με την ελληνική ομογένεια να δίνει βροντερό παρών και το ματς να μοιάζει πως γίνεται στην Ελλάδα.

Έχασαν το δεύτερο σετ με 6-4 μην μπορώντας να σταματήσουν την αντεπίθεση των Χάρι – Σέγουελ. Στο super tie-break «λύγισαν» με 10-6 όταν το μομέντουμ ήταν πια ξεκάθαρα με την ομάδα της Χιλής. Τώρα, οι επόμενες αναμετρήσεις για την Ελλάδα είναι με την Εθνική του Καναδά αύριο (3/1) και θέλει οπωσδήποτε νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Νίκη για τη Σάκκαρη, ήττα για τον Σακελλαρίδη μετά την αποχώρηση Τσιτσιπά

Νωρίτερα, η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε με 2-0 σετ (6-0,6-1) την Ντανιέλα Σέγουελ στο ατομικό των γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος κι έκανε μια επίδειξη δύναμης απέναντι στην αντίπαλό της, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει στο νέο έτος.

Μάλιστα, μετά το τέλος του ματς ανέφερε για την υποστήριξη του κόσμου: «Είναι σα να παίζω στην Ελλάδα, είμαι χαρούμενη που μας υποστηρίζει πολύς κόσμος».

Έπειτα, ο Στέφανος Σακελλαρίδης αντικατέστησε τον Στέφανο Τσιτσιπά κόντρα στον Νικολάς Χάρι. Ο «Στεφ» αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο μονό των ανδρών λόγω ενός προβλήματος στη μέση που τον ταλαιπωρεί. Ο Σακελλαρίδης έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, αλλά ηττήθηκε με 2-1 σετ (3-6,6-3,5-7).